Zavřít reklamu

Google dnes na své konferenci představil svůj vůbec první vlastní smarptohne. Spousta z vás by teď mohla poznamenat, že Google měl přece vždy telefony Nexus. To je sice pravda, jenže ty pro něho vždy vyráběla nějaká další firma (Samsung, LG, Huawei). Nový Pixel je tak první smartphone, který si společnost navrhla skutečně sama, a to jak šasi, tak i samotný vnitřek, ovšem i tak na pozadí figuruje společnost HTC, která Googlu pomohla nový telefon vyrobit.

Během představování se zástupci z Googlu nechali hned několikrát slyšet, v čem všem je Pixel lepší než iPhone. Například při popisování designu nového telefonu poznamenali, že jejich novinka, narozdíl od konkurence, nemá vystouplou čočku fotoaparátu.

Když už je řeč o fotoaparátu, tak i s tím se společnost hned několikrát pochlubila. Google prohlásil, že jejich Pixel fotí ze všech smarpthonů na světe úplně nejlépe, protože od DxOmark si vysloužil pěkných 89 bodů, zatímco iPhone 7 dostal bodů 86, což Google na prezentaci také nezapomněl ukázat. Fotoaparát Pixelu je 12-megapixelový se světelností optiky f/2.0, nejlepší optickou stabilizací obrazu a s podporou nového HDR+ formátu.

Google Pixel se může pochlubit 5″ AMOLED displejem. Prodávat se bude i větší 5,5″ verze Pixel XL. Oba modely nabídnou procesor Snapdragon 821 od Qualcommu, tedy čtyřjádro, kde dvě jádra mají takt 2,15GHz a další dvě jádra 1,6GHz. Dále nechybí 4GB RAM, čtečka otisků prstů umístěná na zádech telefonu pod fotoaparátem, baterie o kapacitě 2770 mAh respektive 3450 mAh u XL modelu, 32GB nebo 128GB úložiště, Bluetooth 4.2 a port USB-C s možností rychlého nabíjení, kdy po 15 minutách nabíjení vydrží telefon 7 hodin. Nakonec Google nezapomněl poznamenat, že oproti konkurenci má jejich Pixel 3,5mm jack.

Další zajímavostí je, že Google Pixel je první zařízení se zabudovaným Google Assistent, což je umělá inteligence podobná Siri, která by ale měla být o něco chytřejší. Měla fungovat opravdu skvěle, pracovat i s obsahem na obrazovce a pomáhat vám každý den při práci s telefonem. Google Assistent však bude dostupný jen v USA a v angličtině, zatímco dosavadní Google Now je již dostupný v češtině.

Oba modely navíc podporují již dříve oznámenou platformu Daydream. Společně se smartphony tak Google představil i nový headset s názvem DayDream View pro virtuální realitu. Ten má měkký povrch a je o poznání lehčí než alternativy od konkurence. K brýlím Google přibalí i speciální ovladač, který je možné ovládat díky touchpadu a tlačítkům a uvnitř nalezneme důležité senzory potřebné pro orientaci ve virtuální realitě. V té bude možné hrát hry, sledovat filmy z Netflixu, videa na YouTube nebo si třeba prohlížet mapy včetně StrietView.

DayDream View bude dostupný ve třech barevných variantách – červené, světle šedé a tmavě šedé za 79 dolarů (2000 Kč) a to už v listopadu, ale prozatím jen v USA.

Samotný smartphone Google Pixel se bude prodávat ve třech barevných variantách – Quite Black, Very Silver a podle slov Googlu také ve vzácné Really Blue. Cena bude startovat na 649 dolarech, což je necelých 16 000 Kč. U nás ale Pixel vyjde pravděpodobně ještě dráž. Předobjenádvky startují už dnes ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii, Velké Británii a dokonce i v sousedním Německu.

google-pixel-fb

Dnes nejčtenější

.