Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dnů, co se na světlo světa prodraly rendery prototypu jednoho z chystaných iPhonů pro letošní rok. Ten vytvořil podle svých zdrojů leaker OnLeaks, který světu včera večer ukázal další, neméně zajímavý prorotyp letošního iPhonu, se kterým Apple údajně pracuje. Ten se však oproti nynějším iPhonům vcelku výrazně liší. 

Pamatujete si, jak svět nadával na vertikální umístění fotoaparátu iPhonu X? Vsadím se, že určitě ano. Podle nového renderu to však vypadá, že se Apple z této kritiky svým způsobem poučil a fotoaparát opět vcelku výrazně přepracoval. U prototypu se totiž opět navrátil do horizontální polohy a změnil dokonce i své umístění, kdy se z rohu telefonu přesunul do středu, mírně nad logo Applu. Detailněji si jej můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem.

Rendery, které portál compareraja.in zveřenil: 

Za povšimnutí rozhodně stojí i výrazná úprava blesku, který je nyní tvořen prstencem obepínající prostřední z trojice objektivů, díky čemuž Apple ušetřil poměrně dost místa v místě modulu. Podle renderů to ale vypadá i tak, že se Applu podařil u prototypu fotoaparát alespoň mírně zapustit do těla a tím pádem už nebude tak nepříjemně vystupovat. 

Co se pak týče přední strany telefonu, tak se krom vcelku výrazného zmenšení výřezu pro Face ID, kterého Apple docílil přesunutím reproduktoru do rámečku, nedočkala. Rendery sice naznačují i zúžení rámečků okoli displeje, nicméně vzhledem k černému tělu nelze tuto skutečnost zcela potvrdit. 

Jak už jsem několikrát uvedl výše, jelikož se jedná o pouhý prototyp, kterých má Apple na stole pravděpodobně hned několik, nedá se v tuto chvíli stoprocentně počítat s příchodem iPhonu s tímto designem. Pokud by se však k němu Apple skutečně odhodlal, dá se očekávat opět vlna nesouhlasu především se zadním fotoaparátem. Ten totiž vypadá alespoň na renderech poměrně zvláštně a de facto jde proti stylu všech doposud vydaných iPhonů, které přinášely fotoaparáty vždy na stejném místě. Na druhou stranu, zúžení výřezu a rámečků by mohlo sklidit solidní ovoce a to zejména v případě, že by Apple prostor kolem výřezu využil skutečně stoprocentně. Vrátit by se tak mohl například procentuální ukazatel stavu baterie, který nejen mě na iPhonech s výřezem chybí.

iphone 11 fb

Dnes nejčtenější

.