Zavřít reklamu

Že jdou v iOS App Storu velmi jednoduše darovat blízkým placené aplikace není již pěkných pár let žádnou novinkou. Ostatně, nejednomu z nás vytrhla tato možnost trn či dokonce hned několik trnů z paty. Obliby této možnosti si je vědom i samotný Apple, který se rozhodl dle všeho její možnosti poměrně výrazně rozšířit. 

Na mikrotransakce v aplikacích, skrze které lze odemknout například prémiový obsah, se setkáváme dnes a denně. Doposud jsme však za ně museli vždy zaplatit přímo my přes kartu, kterou jsme měli přiřazenou k Apple ID. To už ale díky úpravě pokynů App Storu, ke které se Apple v tichosti odhodlal, neplatí. Z nových pokynů totiž vyplývá, že bude možné darovat i in-app nákupy. Stojí v nich doslova: “Aplikace mohou povolovat darování in-app nákupů jiným uživatelům. Tyto dary mohou být reklamovány pouze původními kupujícími a nelze je vyměnit.” 

Takto se změnil App Store v iOS 11 v porovnání s iOS 10:

Apple zatím žádné rozsáhlejší prohlášení ohledně této novinky nevydal, ale je velmi pravděpodobné, že to brzy učiní. Možnost darovat zpoplatněné doplňky v aplikacích bude totiž zcela jistě mnohými velmi oceňovaná a například hráči her jí budou velmi pravděpodobně využívat plnými doušky. Právě ve hrách je totiž doplňkový obsah zpoplatněn ve velké míře. 

A jak se na celou novinku díváte vy? Bude se vám hodit, nebo nejste příznivci doplňkového zpoplatněného obsahu, za který si vývojáři účtují nemalé peníze? 

app store

Dnes nejčtenější

.