Zavřít reklamu

logo appleApple daroval 1 000 000 dolarů orgranizaci, která bojuje s následky nejhorších záplav v posledních letech v Číně. Organizace pro zmírnění chudoby CFPA, je nevládní Čínská organizace, která oznámila, že ji Apple daroval 7 000 000 juanů, což je milion amerických dolarů. Jedná se o první společnost z USA, která letos CFPA darovala finční prostředky.

Organizace taktéž uvedla, že úzce spolupracuje s Applem, aby se společnost ujistila, že budou peníze využity co nejlépe. „Naše myšlenky jsou s těmi, které zpustošilo povodí řeky Jang-c,“ uvedl CEO Applu Tim Cook na čínském diskusním fóru Weibo.

Přívalové deště postihly v letošním roce více než 31 milionů lidí ve více než 500 městech v celém regionu. Vzhledem k dopadu povodní, které pokračovaly až do konce června, je stále ještě milion lidí bez střechy nad hlavou a potřebuje pomoc.

Apple nedaroval finanční hotovost zdaleka poprvé. Již v minulosti reagoval na zeměřtřesení, tsunami, bouře a další katastrofické události a to jednak tím, že daroval finanční hotovost nebo umožnil lidem přispět pomocí iTunes App store. Apple taktéž podporuje charitu tím, že každý zaměstnanec může darovat až 10 000$ ročně na charitu a Apple doplatí ze svého stejnou částku. Pokud tedy  zaměstnanec daruje například 6000$ za rok, Apple přidá dalších 6000$.

China-flood-efforts-800x539

Dnes nejčtenější

.