Zavřít reklamu

Blížící se konec letošního roku přináší jako již tradičně spoustu různých souhrnů uplynulých dvanácti měsíců, ze kterých se můžeme dozvědět mimo jiné spousty zajímavých věcí spojených s Applem. Se svou troškou do mlýna přispěla v tomto ohledu analytická společnost Sensor Tower, která se zaměřila na nejvýdělečnější aplikace roku 2018. Pojďme si je tedy společně představit. 

Aplikace založené na předplatném se těší mezi uživateli čím dál větší oblibě a výsledky analýzy Sensor Tower to jen potvrzují. Na první místo se totiž vyšplhal velmi suverénně Netflix, který jen přes svou iOS aplikaci dokázal vydělat neuvěřitelných 790,2 milionů dolarů. Naprostou dominanci Netflixu v App Storu potvrzuje i fakt, že má na druhou nejvýdělečnější aplikaci, kterou je čínské Tencent Video, náskok více než 300 milionů dolarů. 

Špatně se však nevedlo ani známému Tinderu, kterému se podařilo skrze bonusové zpoplatněné funkce vydělat 462,2 milionů dolarů. Čtvrté a páté místo putuje do opět do Číny a to konkrétně aplikacím iQiyi (vydělala 420,5 milionů dolarů) a Kwai (vydělala 264,5 milionů dolarů. Až za nimi nalezneme YouTube s výdělkem 244,2 miliony dolarů a streamovací službu Pandora se 225,7 miliony dolarů. Osmé místo okupuje Youku se 192,9 miliony dolarů, deváté QQ se 159,7 miliony dolarů a desítku nejvýdělečnějších aplikací uzavírá Hulu se 132,6 miliony dolarů .

Měli jste raději design App Storu v iOS 10, nebo dáváte přednost App Storu z iOS 11?:

Ze seznamu je jasně patrné, jak obrovské oblibě se aplikace založené na předplatném těší prakticky po celém světě. I čínské appky, které se v seznamu umístily na předních pozicích, jsou totiž zpoplatněny tímto stylem. A jaký názor máte na předplatné v aplikacích vy? Je podle vás krokem vpřed nebo je naopak špatnou volbou? 

App Store

Dnes nejčtenější

.