Zavřít reklamu

Čerstvý zákaz prodeje iPhonů na území Číny vyvolal ve světě solidní povyk. Čínský trh je totiž pro technologické společnosti nesmírně důležitý a zákaz prodejů klíčového produktu na něm může znamenat ztrátu milionu dolarů každý den. Není se tedy čemu divit, že se Apple snaží vymyslet všemožné způsoby, jak zákaz obejít a Číňanům své telefony dál nabízet. A jak se zdá, na ideální řešení již přišel. 

Zákaz prodejů iPhonů, který byl v Číně přijat na popud Qualcommu, je dle dostupných informací zapříčiněn porušením několika patentů právě Qualcommu ve starších operačních systémech iOS. Kvůli tomu se tak zákaz vztahuje na všechny prodávané modely krom letošních vlajkových lodí, jelikož ty již obsahují software, který údajně patenty neporušuje. Aby tak mohl Apple prodávat v Číně i starší iPhone bez jakýchkoliv problémů, oznámil, že na začátku příštího týdne vydá pro Čínu speciální update, který má veškeré problémy s patenty vyřešit. Přestože není v tuto chvíli jasné, jaké konkrétní úpravy update pro Čínu přinese, dle slov Applu by se mělo jednat o drobnost. Žádné “okleštění” systému se tedy rozhodně očekávat nedá. 

Loňské iPhony 8 budou v Číně již brzy bez problému dostupné:

 

Situace na čínském trhu bude v následujících týdnech ještě velmi zajímavá. Qualcomm se totiž netají tím, že udělá vše pro to, aby byly díky němu zákázány i prodeje nejnovějších iPhonů XS a XR, jelikož i iOS 12 v nich údajně určité věci vlastněné nynějším úhlavním nepřítelem Applu obsahuje. Pokud by však k tomu skutečně došlo, i zde se dá očekávat, že Apple brzy přispěchá s drobným updatem, který situaci vyřeší – samozřejmě tedy v případě, že bude toto řešení příští týden účinné. 

iphone_Xr_fb

Dnes nejčtenější

.