Zavřít reklamu

Všetci si dobre pamätáme, akú senzáciu vo svete spôsobil herný titul Pokémon GO pre mobilné zariadenia. Hra ktorá pobláznila milióny fanúšikov známeho popkultúrneho fenoménu sa však zo sveta postupne vytráca a žezlo najhranejšieho titulu súčasnosti (na mobilných telefónoch) prebral titul Fortnite z dielne Epic Games. Rozšírená realita sa však čím ďalej tým viac dostáva do kurzu, čo možno badať na množstve hier, ktoré využívajú fantastický systém ARKit od spoločnosti Apple. Okrem obdobnej hry ako Ghostbusters World sa už čoskoro dočkáme počinu s tematikou najznámejšieho čarodejníka na svete. Harry Potter: Wizards Unite totiž dorazí do našich virtuálnych herných knižníc už v roku 2019.

Navzdory tomu, že hra Harry Potter: Hogwarts Mystery predstavoval jeden z najočakávanejších herných zážitkov posledných mesiacov, naše očakávania rozhodne nenaplnil. Hra po nejakom čase omrzela aj toho najskalnejšieho fanúšika známej ságy od J.K. Rowlingovej, preto vývojári Portkey Games chcú vdýchnuť nový život do tohoto slávneho univerza. Harry Potter: Wizards Unite bude fungovať na rovnakej báze ako spomínaný Pokémon GO, samozrejme s rozdielom témy a herných možností. V úlohe čarodejníkov a kúzelníkov sa posnažíme o plnenie rôznych úloch, ktoré poznáme s filmových alebo knižných spracovaní. Ako čarovný prútik nám pritom postačí iPhone, pomocou ktorého nazrieme do kúzelného sveta.

Napriek tomu, že sa o tejto hre polemizuje už nejaký čas, tvorcovia nás s informáciami nechávajú stále na suchu. Okrem systému, ktorý bude využívať rozšírenú realitu predstavuje overenú informáciu iba samotné meno hry a informácia, že sa jej dočkáme v roku 2019. V nedávno uverejnenom traileri sa môžeme pozrieť na krátk, no pútavú scénu, ktorá poukazuje na oficiálne vydanie hry. O prípadných detailoch a ďalších poznatkoch orientovaných na hru Harry Potter: Wizards Unite vás budeme informovať. Nenechajte si ujsť krátky teaser v nasledujúcom videu.

Harry Potter

Dnes nejčtenější

.