Zavřít reklamu

Stále se zvyšující počet uživatelů produktů od Applu si začal v posledních dnech stěžovat na náhlé uzamčení jejich Apple ID, který lze znovu aktivovat jen změnou hesla. Nikdo z postižených si však neuvědomuje, že by jakkoliv jednal proti podmínkám využívání jablečného účtu, což by teoreticky uzamčení mohlo zapříčinit. Poměrně zajímavé je i to, že se Apple zatím k celé situaci nikterak nevyjádřil, tedy alespoň ne oficiálně. 

Celé záhadě se pokouší přijít na kloub i portál AppleInsider, který si získal za léta svého působení důvěru několik velmi zajímavých zdrojů, které mu jsou čas od času ochotny prozradit detaily o některých věcech. A právě pár strohých informací poskytly zdroje i nyní. Podle nich není záhadné uzamykání Apple ID vinou Applu. Ani on sám si však zatím prý neví příliš rady, co by za ním mohlo stát. 

Uzamčené Apple ID vám deaktivuje i ostatní služby Applu jako iMessage, FaceTime, iCloud či App Store: 

Jako pravděpodobné vysvětlení se podle zdrojů jeví hned dvě možnosti. Tou první je velký hackerský útok, který se snaží získat přístupy k účtům Applu, ale jablečná společnost jej z nějakého důvodu nebyla schopná zachytit. Druhou možností je pak závadná aplikace, která by všem uživatelům, kteří ji mají v iPhonu nainstalovanou, Apple ID omylem uzamykala. Ani k jedné variantě se však v tuto chvíli nedá zcela přiklonit. 

Těžko v tuto chvíli říci, jak se bude celá situace vyvíjet dál a zda se na ní Apple rozhodne zareagovat například tiskovou zprávou. Alespoň podle zpráv zdrojů to však vypadá, že se Apple hledáním příčiny zabývá, takže je snad jen otázkou času, kdy se chybu podaří jakýmkoliv způsoben napravit. Do té doby ale bohužel univerzální lék na to, jak uzamykání Apple ID zamezit, neexistuje. 

apple-id-locked

Dnes nejčtenější

.