Zavřít reklamu

Nový iPhone XR se od svých prémiových bratříčků liší na první pohled krom barevného těla a hliníkových boků i fotoaparátem, který se skládá pouze z jednoho objektivu. Ten sice fotí podle prvních fototestů velmi dobře, přináší však i jisté omezení pro režim Portrét. Ten na iPhonu XR funguje pouze v případě lidí, zvířata a objekty v tomto režimu ale nevyfotografujete. Tedy alespoň prozatím.

V nativní aplikaci Fotoaparát je režim Portrét omezený. Pokud se tedy pokusíte vyfotit v režimu Portrét například domácího mazlíčka, systém se ozve se zprávou, že nebyla detekována žádná osoba. Ovšem pokud fotografujete oblíbenou aplikaci Halide, možná se tohoto omezení brzo zbavíte. Tvrdí to alespoň její vývojáři, kteří by měli být schopni aplikaci zanedlouho upravit tak, aby byla schopna fotit i zvířata. Dále vysvětlují, že s některými dalšími nástroji zvládnou naučit iPhone XR v režimu portrét fotografovat i všechny předměty.

„Měli byste vědět, že máme portrétní režim, který funguje na zvířatech. Myslíme si, že za pomocí několika dalších nástrojů zvládneme vydat verzi naší aplikace, která bude schopna v portrétním režimu fotit nejrůznější věci. Zdá se, že v některých nastaveních bude fotografie poněkud „temperamentnější“. Tedy v některých situacích nebude portrétní režim fungovat, pokud nebude mezi fotoaparátem a objektem správná vzdálenost. Ale s plechovkou sody na mém stole fungoval režim úplně v pohodě. Aplikace třetí stran by tedy mohly v portrétovém režimu nabídnout více, než jen focení lidí. Taky je třeba mít na paměti, že rozlišení hloubky je mnohem nižší, než tomu je v případě dvou kamer. Ale jak se zdá, je to použitelné.“  sdělili vývojáři aplikace na Redditu.

Takhle fotografuje iPhone XR:

Ačkoliv je omezení režimu Portrét na iPhonu XR pouze na lidi velká škoda, je tento krok ze strany Applu pochopitelný, jelikož se mu tak podaří odlišit „levný“ model od prémiové řady. Pokud se ale vývojářům třetích stran podaří dostat portrétní režim iPhonu XR i na objekty či zvířata, rozdíl mezi modely se opět výrazně zúží.

iPhone-XR-Portrait-Mode-fb

Dnes nejčtenější

.