Zavřít reklamu

Dnes je tomu přesně měsíc, co se iPhony XR dostaly do rukou prvních zákazníků po celém světě. Ani tato poměrně dlouhá doba nestačila Applu na to, aby na trh uvedl svůj originální průhledný kryt pro iPhone XR. O jeho příchodu se začalo spekulovat sice ještě před samotným spuštěním prodejů a zmínka o něm se objevuje i v oficiální tiskové zprávě Applu, který jej má v plánu prodávat za 55 dolarů, na pultech obchodů bychom jej ale stále hledali marně. 

Tato situace je velmi zvláštní hned z několika důvodů. Tím prvním je bezesporu to, že Apple prakticky nikdy nepředstavuje své produkty bez možnosti dokoupit si k nim originální příslušenství. Ať už si koupíte MacBook, iPhone či iPad, Apple vám k nim nabídce minimálně originální pouzdra. Zatímco však v případě iPhonu XS a XS Max k tomu došlo, u levného XR stále čekáme. Vymlouvat se ale Apple nemůže ani na nedostatek vhodných příležitostí. Do svého Online Storu totiž v posledních týdnech zasahoval hned několikrát. Namátkou lze zmínit jeho odstávka kvůli zahájení prodejů nových iPadů a Maců, přidání nových možností grafických karet pro 15” MacBooky Pro či spuštění prodejů červených řemínků pro Apple Watch. Váhání se spuštěním prodejů nedává žádný smysl ani z hlediska toho, v jaké fázi roku se právě nacházíme. Blížící se Vánoce jsou totiž pro obchodníky doslova žněmi a příslušenství pro jablíčkáře je každoročně pod stromečky po celém světě zastoupeno skutečně hojně. I zisky z prodejů krytu pro XR by tím pádem mohly být velmi slušné. 

Takto měl kryt z dílny Applu vypadat: 

Otázkou je, co může za nespuštěním prodeje tohoto produktu stát. Zde se však nabízí možností o poznání méně. Vzhledem k povaze produktu a “složitosti“ jeho vývoje by mohl Apple bojovat s nedostatečnou kvalitou či podobným problémem spojeným s výrobou. Je totiž zcela jasné, že pokud chce na trhu plném podobných silikonových náhražek uspět, musí přinést dokonalý produkt, který si zachová i po letech používání své původní vlastnosti. Čistě teoreticky se mohlo stát i to, že Apple od jeho prodejů nakonec upustil, protože by zkrátka s ohledem na cenu nedávaly příliš velký smysl. Ostatně, podobná věc se možná stala i u nabíječky AirPower, jejíhož představení jsme se dočkali minulý rok v září. Od té doby je však ze strany Applu ticho po pěšině a přestože pár věcí stále naznačuje, že bychom se jí přeci jen mohli dočkat, Apple ohledně ní stále mlčí. 

Pokud tedy patříte i vy mezi milovníky originálního příslušenství od Applu, v případě iPhonu XR své touhy neukojíte. Ostatní výrobci ale naštěstí nelení a pouzdra pro XR chrlí ve velkém, takže s dostupností jakéhokoliv typu není prakticky problém. Ale kdo ví, třeba nás Apple do konce roku minimálně v tomto ohledu překvapí. 

xr case fb

Dnes nejčtenější

.