Zavřít reklamu

Někteří z vás možná používají poznámkovou aplikaci Evernote. Osobně jsem na Androidu také Evernote používal, avšak poté, co jsem si pořídil první zařízení od Applu, jsem začal používat jablečné poznámky. Pokud i vy plánujete z Evernote přejít na Poznámky od Applu, tak by se vám možná mohl hodit tento návod. V dnešním návodu se totiž podíváme na to, jak přemístit poznámky z Evernote do Poznámek od Apple. Postup je to vcelku jednoduchý, avšak musíte vědět, kam kliknout.

Jak přetáhnout poznámky z Evernote do Poznámek od Applu

Nejdříve je nutné, abychom si otevřeli aplikaci Evernote. Poté si v levém menu rozklikneme možnost All Notes. V horní liště klikneme na možnost Edit a z rozevíracího menu, které se zobrazí, zvolíme možnost Select All. Poté klikneme opět v horní liště na File a z menu vybereme možnost Export Notes… Zobrazí se okno, ve kterém se ujistíme, že máme zvolený formát Evernote XML Format (.enex) a zvolíme si názevmísto uložení exportovaných poznámek. Poté klikneme na tlačítko Save. Nyní se přesuneme do Poznámek od Apple a v horní liště klikneme na možnost Soubor. Z menu vybereme možnost Importovat a v nově zobrazeném okně nalezneme soubor .enex, který jsme si uložili z Evernote. Před importem si ještě pomocí zaškrtávacího políčka zvolíme, zda-li chceme zachovat strukturu složek. Poté klikneme na tlačítko Importovat a volbu potvrdíme kliknutím na Importovat poznámky.

Osobně si myslím, že jsou Poznámky od Applu oproti Evernote o dost lepší. Všeobecně jsem se naučil používat nativní aplikace od Applu a hlavně velice často používám funkci Fotoaparát v Kontinuitě, který součástí Evernote není. Pokud i vy ještě doteď Evernote na jablečných zařízeních používáte, tak určitě zkuste zvážit přechod. Samotný převod poznámek není nikterak složitý, jak jste si mohli v dnešním návodu všimnout.

evernote-to-notes

Dnes nejčtenější

.