Zavřít reklamu

Již delší dobu kolují napříč internetem nejrůznější spekulace o nástupci Macbooku Air. Tento 13″ „drobeček“ se dosud profiloval především vysokou výdrží a nízkou hmotností. Díky této kombinaci jeho služeb využívali především studenti a nenároční uživatelé na svých cestách. Bohužel každá sága má svůj konec, a to bez výjimky legendárního Airu. Ten by měl nastat už 30. října, kdy Apple představí své novinky v čele s novými iPady Pro, po jejichž boku by se měl objevit právě i nástupce MacBooku Air. A právě to naznačuje i nejnovější zpráva.

Celá spekulace je postavena na jednom jediném emailu od Applu, který je adresován nejmenované školní instituci. Ta totiž v nedávné době vytvořila objednávku na Macbook Air a řadu ostatních produktů, přičemž všechny byly úspěšně doručeny – kromě Macu. K tomuto se Apple vyjádřil upřímnou omluvou, ve které zdůvodnil, že Macbook Air bude zpožděn až do 30. října – tedy do stejného dne, kdy budou představeny poslední jablečné produkty. Z toho tak mnoho fanoušků Applu nabylo přesvědčení, že právě 30. října Apple představí nástupce tohoto počítače a co víc, jeho cena by se nemusela oproti legendě zvýšit. Apple totiž o zvyšování či snižováni ceny v mailu vůbec neinformuje.

Prohlédněte si dosavadní Macbook Air v galerii:

V daném emailu od Applu bylo taktéž napsáno, že datum odeslání se může nadále opozdit, což může znamenat, že 30. října by nejnovější Macbook stále nemusel být dostupný a Apple by mohl jeho prodeje zahájit až o pár dní později, jak je zvykem například u iPhonů či Apple Watch.

Jste pro náhradu dosavadního Macbooku Air? Přijde Vám daná cenová výše adekvátní? O své názory se podělte v komentářích, ve kterých se můžete rovnou pochlubit i tím, zda si tuto novinku plánujete pořídit.

Dnes nejčtenější

.