Zavřít reklamu

Zhruba před týdnem jsme vás na našem magazínu informovali o nepříjemné situaci, která otřásla celou Čínou. Skupinka podvodníků se zde totiž pomocí phishingového útoku zmocnila několika Apple ID účtů. Tyto účty nebyly chráněny dvoufázovým ověřením a tak bylo vcelku jednoduché se zmocnit peněz z platebních službeb Alipay a WeChat Pay. Ukradené peníze byly poté využity na nákupy v App Storu. Zákazníci si samozřejmě začali mizejících peněz všímat a nenechali situaci jen tak.

Přestože Apple za vzniklou situaci přímo nemůže a poškozeným se již omluvil, schytává to v Číně ze všech stran.. Organizace China Consumer Association si myslí, že projevení lítosti nestačí a poškození by si zasloužili od Applu plnou náhradu. To ale Apple odmítá a odkazuje na skutečnost, že by lidé měli využívat dvoufázové autentizace, která chrání Apple ID proti podvodům.

Placení pomocí Apple Pay je opravdu velice snadné:

Aby toho nebylo málo, někteří obyvatelé jsou dokonce tak drzí, že si dovolují tohoto případu využít. Začínají se totiž objevovat i případy lidí, kteří o navrácení peněz žádají i přesto, že oběťmi phishingového útoku nebyli. Apple navíc uvedl, že se této nepříjemnosti pokusila využít i jedna americká firma, která vyrábí své produkty v Číně, což je naprosto nevhodné a alarmující. Snad se tedy celá situace brzy uklidní a Apple se bude moci zase naplno soustředit zcela jiným věcem.

Phishing platební karty

Dnes nejčtenější

.