Zavřít reklamu

Od vydání ostré verze systému iOS 12 pro všechny uživatele sice uplynuly jen necelé tři týdny, už nyní je však systém nainstalován na téměř polovině všech iOS zařízení. Vypadá to tedy, že i přes pomalejší start je iOS 12 mezi uživateli čím dál více oblíbený a na jablečných zařízeních bude již brzy převládat namísto iOS 11. 

Na přijetí iOS 12 se zaměřila analytická společnost Mixpanel, podle jejíchž dat je nyní iOS 12 nainstalován přesně na 46,25 % zařízené, zatímco iOS 11 běží na 46,57 % zařízení. Zbylých 7,18 % pak funguje na starších verzích iOS. Pro srovnání – loňský iOS 11 byl po více než dvou týdnech od vypuštění nainstalován i přes spoustu inovací, které přinesl, na “pouhých” 38 % zařízení. Tomuto číslu se však nemůžeme vzhledem k chybám, které první verze iOS 11 obsahovaly, divit. Uživatelé je totiž začali hlásit prakticky okamžitě po vydání systému, což mnoho lidí od jeho instalace odradilo. Oproti tomu iOS 12 se zatím zdá velmi spolehlivý a straší zařízení dokáže výrazně zrychlit, což mnohé uživatele vede k upgradu. 

Právě rychlost a spolehlivost jsou hlavními pilíři nového systému. Apple se už na WWDC chlubil tím, že na starších iPhonech, například “šestkách” dokáže systém spouštět aplikace až o 40 % rychleji, klávesnici vám zobrazí o 50 % rychleji a spuštění fotoaparátu pak zvládne dokonce o 70 % rychleji. Ačkoliv se mohla zdát tato čísla zprvu jako neuvěřitelná, Apple je potvrdil i v praxi. 

Uvidíme, jak se bude tedy novému iOS 12 dařit i nadále a zda jeho růst neutne například nějaká závažná chyba. Zatím to ale vypadá, že letošek by se mohl zapsat do softwarové historie Applu velmi dobře. 

iOS12-fb

Dnes nejčtenější

.