Zavřít reklamu

Vloni představený iOS 11 se moc nepovedl a spoustě uživatelů udělal z jejich iPhonů a iPadů nespolehlivá zařízení. Apple si byl tohoto přešlapu dobře vědom, a proto se rozhodl v iOS 12 zaměřit především na výkon, svižnost a spolehlivost – tedy na vlastnosti, které loňskému iOS 11 scházely. Nový iOS 12 byl vypuštěn včera večer a bylo jasné, že první benchmarkové testy na sebe nenechají dlouho čekat. První test probíhal na iPhonu X a na základě testů se zdá, že Apple skutečně slovo dodržel a systém zrychlil.

K testu samotnému byla použita aplikace Primate Labs Geekbench 4. V multi-core testu dosáhl iPhone X s iOS 12 průměrně 10545 bodů, na iOS 11 10106, což znamená zlepšení o 4%. V single-core testu se velká změna ve výkonu neodehrála. IPhone X na iOS 12 obdržel 4216 bodů, na předešlém systému potom 4209.

Apple ale slíbil zlepšení výkonu a stability i u mnohem starších zařízení. I na ty si testeři posvítili. Na iPhonu 5s byl v multi-core testu průměrný nárust výkonu na nejnovějším operačním systému o 2%. V single-core pak o 1,6%. U iPhonu 7 se skóre u vícejádrového testu zlepšilo o 1,6% a u jednojádrového o méně než 1%. Přestože se zdají všechna tato čísla poměrně nízká, mnoho uživatelů hlásí, že je iPhone s iOS 12 citelně rychlejší, což je skvělá zpráva především pro starší zařízení.

Takhle nový iOS 12 vypadá:

Bude zajímavé sledovat, jak se bude novému iOS 12 na zařízeních dařit. Už nyní totiž hlásí někteří uživatelé první drobné chybky, které by měl Apple opravit. Krom jejich opravy bychom se ale mohli v dalších aktualizacích dočkat i dalšího zvýšení výkonu a rychlosti.

iOS12-fb

Dnes nejčtenější

.