Zavřít reklamu

Letošní rok by měl být na produkty od Applu skutečně bohatý. Krom iPhonů a Apple Watch bychom se totiž měli dočkat i nové generace iPadů Pro a upgradovaných Maců. Obecně se od těchto produktů očekávají skvělé prodeje, které zastíní veškerou konkurenci a jejich zisky výrazně poklesnou. Není se tak čemu divit, že se tyto společností snaží rychle představovat své novinky, kterými se snaží zaujmout ještě před příchodem zařízení od Applu. Své novinky, které by měly Applu konkurovat, včera v New Yorku představil i Microsoft.

Hybrid mezi notebookem a tabletem – přesně tak by se dal označit Surface Pro, který se včera dočkal již své šesté generace. Zákazníky láká na matnou černou variantu, procesor Intel Core 8. generace a skvělou výdrž baterie, která by se měla podle slov Microsoftu pohybovat až okolo 13,5 hodin. Jeho cena startuje na 899 dolarech.

Jako další ukázal notebook Microsoft Surface Laptop 2. Ten si oproti předchozí verzi polepšil především v RAM paměti, která nyní dosahuje 8 GB v modelu za 999 dolarů oproti 4 GB z předešlého modelu. Potěší i 13,5” displej s rozlišením 2256 x 1504 či 128 GB úložiště v základní variantě.

Milovníci dotykových displejů pak ocení příchod all-in-one počítače Surface Studio 2, který by měl cílit především na profesionály a grafiky. Naleznete v něm nejnovější grafickou kartu Pacal od Nvidie a 2 TB SSD disk. Displej je stejně jako u předešlého modelu polohovatelný. Cena startuje na 3499 dolarech. 

Zatímco předešlé produkty se od Microsoftu víceméně očekávaly, sluchátka Surface poměrně překvapila. Jedná se o náhlavní bezdrátová sluchátka. Ty se mohou pochlubit například vestavěnou podporou asistentky Cortany či automatickým pozastavováním hudby ve stylu AirPods. Podle dostupných informací by se měly dostat na pulty obchodů před blížícími se svátky za cenu 349 dolarů, zatím však jen v USA a Velké Británii. 

Je prakticky jasné, že se Microsoft novými produkty snaží předehnat Apple a jeho blížící se iPad Pro s Face ID, který by mohl jeho tablety a notebooky v prodejích výrazně ohrozit. Zda se mu ale podaří těmito novinkami skutečně zákazníky zaujmout ukáže až čas.

Surface-Family-8-800x533

Dnes nejčtenější

.