Zavřít reklamu

Minulý pátek jsme vás informovali o tom, že přestal spotřebitelský magazín Consumer Reports doporučovat zakoupení produktů Surface od Microsoftu. Údajně jsou totiž jeho produkty nadmíru nespolehlivé a jejich zakoupení se zákazníkům moc nevyplatí. Toto tvrzení se však Microsoft pokusil okamžitě svým prohlášením popřít. Jeho produkty byly totiž podle něj v nejlepším pořádku a magazín neuváděl pravdivé informace. Záměrně však používám v předchozí větě sloveso „byly“, nyní se totiž zdá být zase všechno jinak.

Na světlo světa se totiž dostal velmi zajímavý dokument, který rázem zveřejnil web thurrott. Abychom byly přesnější, onen zajímavý dokument je interní zpráva ze samotného Microsoftu. A uhádnete, co v ní stojí? Přesně tak. Poruchovost produktů Surface je potvrzena. Jako důkaz pak inženýrům okolo Billa Gatese poslouží grafy sestavené z 90 tisíc majitelů Surface.

Kde se stala chyba?

Čísla jsou podle zprávy opravdu alarmující. Z devadesáti tisíc produktů má nějakou závadu zhruba jedna čtvrtina. Například Surface Book je podle statistik vrácen v 17% případů, Surface Pro na tom pak není o moc lépe. Mezi nejčastější problémy se pak řadí především špatná životnost baterie a tristní kvalita displeje. Velmi znepokojivé navíc je, že o těchto problémech Microsoft pravděpodobně sám moc dobře věděl. Podle dostupných informací totiž údajně slíbil, že veškeré problémy, které by mohly jimi použité technologie mít, bez problému do spuštění prodeje odstraní. Jak se však zdá, skutek utek.

Microsoft si však je svého zaváhání pravděpodobně moc dobře vědom a už teď se intenzivně snaží o nápravu. Ve zprávě se totiž hovoří, že se už teď na vyřešení všech problémů s vadnými produkty Surface neúnavně pracuje. Zpráva na závěr znovu lehce znevažuje průzkumy Consumer Reports, ve kterých nebyla podle Microsoftu jejich nová snaha své produkty vyladit vůbec zahrnuta. Tato slova však ve výsledku neznamenají vůbec nic. Důležitý je výsledek a ten se zatím tak nějak nedostavil.

Zda se snaha Microsoftu v následujících měsících skutečně na snížení návratnosti a reklamací odrazí si neodvážím tvrdit. Určitě však bude zajímavé, jak se s tímto doznáním Microsoftu jeho zákazníci poperou a zda se od něj jejich velká část neodkloní. Jeho jednání totiž úplně férové nebylo.

Microsoft Surface Laptop Event Windows 10 S

Dnes nejčtenější

.