Zavřít reklamu

Včerejší keynote byla na představení nových produktů poměrně strohá. Dočkali jsme se totiž „jen“ nových Apple Watch Series 4, dvojice iPhonů XS a XS Max a levnějšího modelu XR s 6,1″ displejem. Předpovědi před keynote však hlásaly, že bychom se mohli dočkat daleko většího počtu novinek. Čeho všeho jsme se měli dle analytiků dočkat, ale nakonec nám to Apple neukázal?

iPad Pro s Face ID

O nové generaci iPadů Pro, jejíž design bude částečně inspirován vloni představeným iPhonem X, se toho řeklo a napsalo již skutečně mnoho. S blížící se keynote navíc spekulace o příchodu tohoto produktu neustále sílily a i někteří analytici byli přesvědčení o tom, že právě 12. září je tím dnem D – tedy dnem, kdy nám Apple krom iPhonů a Apple Watch ukáže i revoluci v oblasti iPadů. To se ale nestalo. Nicméně se dá očekávat, že se Apple s představením tohoto produktu příliš dlouho „upejpat“ nebude a do světa jej vypustí buď skrze tiskovou zprávu, nebo svolá v následujících měsících další menší keynote, na které nám mimo jiné tento produkt představí.

Nový MacBook

I nový MacBook, který měl svět zaujmout jak svou slušnou výbavou, tak i příjemnou cenou, měl včera podle některých zdrojů dorazit. Mnozí analytici počítali s tím, že jej Apple na události světu alespoň ukáže s tím, že jeho prodeje započne klidně i o pár měsíců později. Po úniku kódů z webu Online Storu, které Apple postihl včera odpoledne, však již bylo víceméně jasné, že ani tohoto kousku se nedočkáme. U tohoto produktu je však poměrně zajímavé, že zatímco u iPadů Pro jsme si již prvních renderů a úniků krytů dočkali, podobu Macu zatím neznáme. Spekuluje se jak o designu MacBooku Air, tak i o větší verzi 12″ MacBooku, který by mohl údajně po představení novinky z nabídky zmizet. I v tomto případě si tak budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat.

Nový typ nabíjecího adaptéru pro iPhony

Rychlonabíjení u loňských a letošních iPhonů je sice parádní věc, mnohým zákazníkům však leží v žaludku to, že si za potřebný adaptér musí pěkně připlatit. Pokud totiž nevlastníte například iPad, budete muset při nákupu rychlonabiječky několik set korun zainvestovat. Když se tak před časem objevily zprávy o tom, že Apple chystá do krabiček k novým iPhonům přidat nové rychlonabíjecí adaptéry, které vybaví koncovkou USB-C, aby byly kompatibilní s kabely Lightning – USB-C, mnoho lidí začalo jásat. Bohužel se ale ani tato věc nenaplnila a v balení nalezneme klasiku z minulých let – 5W adaptér.

Nové nabíjecí pouzdro pro AirPods

Podobu nového pouzdra pro AirPods, které půjde nově nabíjet bezdrátově, nám Apple ukázal již před rokem. Jelikož jsem se však jeho příchodu na pulty obchodů doposud nedočkali, zdálo se právě uvedení na včerejší keynote jako skvělá možnost. Ostatně, jen málo z nás by nejspíš při představení vloni předpokládalo, že budeme na tento de facto doplněk čekat takto dlouho. Bohužel, ani pouzdro nedorazilo. Příčina však může být vcelku jednoduchá – chybí nabíjecí podložka, kvůli které Apple pouzdro vlastně vyvinul.

Bezdrátová nabíječka AirPower

O bezdrátové podložce AirPower se toho již napsalo a namluvilo opravdu hodně. Apple poprvé ukázal při představení loňských iPhonů, které přinesly jako první jablečné telefony podporu bezdrátového nabíjení a obecně se očekávalo, že ačkoliv jí hned od startu prodejů iPhonů na pulty obchodů nepřinesl, pokusí se o to co nejdříve. Opak je ale pravdou. Ani rok po jejím představení totiž zatím AirPower nemáme v obchodech a co víc, netušíme, kdy se tak stane.

airpower fb

Dnes nejčtenější

.