Zavřít reklamu

V poslední době se opravdu hodně mluví o tom, jak jsou nabízené služby pro Apple důležité. Navíc mu v budoucnu budou přinášet ještě větší zisky. Nejedná se však pouze o hudbu a video, ale také o textový obsah. Začátkem tohoto roku Apple koupil společnost Texture, která je jakýmsi Netflixem pro časopisy, noviny a další psaná média. Za měsíční poplatek získáte přístup ke stovkám různých časopisů a novin, které si můžete libovolně pročítat.

Až do této chvíle s aplikací Apple neprováděl žádné výrazné kroky, to se ale nyní mění. V těchto dnech by měla probíhat jednání, která vede Eddy Cue s předními americkými novinovými vydavatelstvími. U nich cupertinská společnost usiluje, aby se stali součástí tohoto placeného obsahu. Konkrétně jde o New York Times, Wall Street Journal a Washington Post.

Vyjednávání jistě nebudou jednoduchá, protože tyto noviny již mají vlastní předplatné pro své čtenáře. Přidáním se do Texture by jim hrozil odliv vlastních předplatitelů. Na druhou stranu obliba čtených médií v posledních letech rapidně klesá a pokud má některá společnost sílu to změnit, je to Apple se svou obrovskou základnou potenciálních zákazníků.

Eddy Cue je hlavní postavou při jednáních s předními novinovými vydavateli. 

Navíc není zatím jasné, zda předplatné časopisů a novin bude chtít nabízet samostatně, jako v současnosti například Apple Music, nebo přijde s nabídkou kompletního předplatného hudby, videa i textového obsahu dohromady za výhodnější cenu. Podle všemožných náznaků z posledních měsíců je však téměř jisté, že se představení nějaké novinky z této oblasti dočkáme od Apple v blízké době. Možná už během keynote, která se bude konat za pár dní.

screen-shot-2018-03-12-at-10-50-15-am

Dnes nejčtenější

.