Zavřít reklamu

wiredČasopis WIRED zveřejnil video, prezentující digitální podobu jeho magazínu na tabletu. Podle šéfredaktora Scotta Dadicha, je právě iPad a tablet platforma ot, na co časopisy čekali více jak 15 let, nyní to konečně přišlo. Samotné video začíná slovy „Toto je revoluce“. Samozřejmě zařízení jako je iPad nabízí spoustu funkcí které lze skve využít například pro prezentaci témat, o který se v článku jedná. Umožní odkazovat na další a další informace a také nabízí nový rozměr pro reklamu. Zde bych se trosku podělil o svůj názor. Reklama je v dnešní době kromě HBO snad všude, časopisi které stojí kolem 100 Kč jsou stejně plné reklamy. My tedy platíme, ale v podstatě musíme platit 2x, jednou finančně, podruhé čtením, prohlížením reklamy.

Tiskárny, které tisknou časopisy, běžně dostupné v trafikách stojí přes 2 miliony Euro. Je tedy jasné, že časopis musí něco stát a něco jej musí platit i přes reklamu, nicméně, občas je obsah vs. reklama 50:50, což mi příjde poměrně nepoměr. Je sice super, že auto které na papíře pouze stojí, na iPadu pojede, nicméně je to stále reklama a i WIRED většinu funkcí jak si můžete všimnout prezentuje právě na reklamě. Takže ano, revoluce nicméně spíše pro marketingové a reklamní agentury. Navíc ještě nikdo neřekl, jak bude probíhat distribuce těchto magazínů na tablety.

Samzořejmě některé funkce jsou skvělé, otáčení stránek, zoom obrázků a tak dále, ovšem co z těchto produktů nemáme v současné době při prohlížení webů na iPhone/iPod touch/iPad? Vše již takto funguje a zcela zdarma, navíc časopis vychází, když hodně tak jendou týdně, většina lidí, prahnoucích po novinkách však spoustu věcí již v té době ví, protože se je dočetlo na internetu. Stále více se mluví o zpoplatnění informačních serverů na internetu, ty však stále nabízí podobné funkce jako již zmíněné video s časopisem WIRED. Další otázkou je, zda chcete po 8-16 hodinách hledění do displeje s vysokým kotnrastem a rozlišením, opět vzít do rukou zařízení, které má vysoký kontrast a rozlišení a číst na něm časopis. Není přece jen pohodlnější nechat oči odpočinout, vzít do ruky papír a listovat?

Dnes nejčtenější

.