Zavřít reklamu

Není tajemstvím, že Apple chystá vlastní video streamovací službu a chce tak na tomto poli konkurovat třeba Netflixu. Spolu s poskytováním takové služby přicházejí i povinnosti vůči zemím, kde Apple míní službu nabízet. Jelikož země Evropské unie jsou velkým zákazníkem, bude muset Apple dodržovat i její právní předpisy. Ty by měly v budoucnu žádat, aby třetina obsahu byla místní povahy.

Roberto Viola, vedoucí rezortu Evropské komise, který má na starost oblast regulačních sití, technologií a obsahu, sdělil, že potřebné právní předpisy budou platné v prosinci. K přijetí je potřeba hlasování, dle Violy se ale jedná jen o pouhou formalitu. Předpisy budou ukládat práva a povinnosti také společnostem jako Amazon a Netflix. V tomhle případě, jak píšeme výše, bude muset být třetina televizního nebo seriálového obsahu vytvořena v Evropě. Jednotlivé členské státy by mohly tuhle hranici vlastním hlasováním zvýšit až na 40%.

Streamovací služba by mohla dát sledovat z Apple TV, která by v budoucnu mohla vypadat třeba takhle:

Viola poznamenal, že společnost Netflix se již této brzy požádované hranici místního obsahu blíží. Také přiznává, že tyhle právní kroky mají za cíl zvýšit příliv investic do Evropy. V říjnu Evropská Unie zveřejní procentuální podíl evropských děl, které se vyskytují na různých streamingových platformách. Apple by ale neměl mít s těmito regulačními pravidly žádný problém. Dle několika analytiků to myslí Apple s vlastním videoobsahem skutečně vážně, a proto se chystá do roku 2022 do téhle služby investovat až 4 miliardy dolarů.

apple-tv-fb

Dnes nejčtenější

.