Zavřít reklamu

Už pouze necelý týden zbývá do představení iPhonu Xs, Xs Max a levnějšího modelu s LCD displejem, u kterého stále neznáme název. Podle zdrojů z dodavatelského řetězce to vypadá, že by se mohlo jednat o nejlepší rok od uvedení iPhonu 6. Této zprávy se chytila analytická společnost Barron´s a zaměřuje se ve své zprávě na porovnání právě iPhonu 6 s modelem, kterého se zanedlouho dočkáme.

Hlavním důvodem je prý velikost displeje. Právě u iPhonu 6 došlo ke zvětšení obrazovky, což vedlo k obrovskému úspěchu tohoto modelu i většího 6 Plus. Stejně tak se dobře daří i iPhonu X, tedy modelu, který opět přišel se zvětšeným displejem. Navíc se díky 6.1 palcovému iPhonu s LCD displejem zvýší průměrná prodejní cena, jelikož tento model nepřijde s dříve očekávanou nižší cenou než současný iPhone 8.

Podobu letošních iPhonů už známe:

Barron´s tedy neočekávají nějaké rapidní zvýšení prodejů iPhonů, jako spíše právě navýšení průměrné ceny za prodaný kus. Podle včerejší zprávy již známe odhadované ceny nových modelů. Ten nejlevnější vás vyjde na necelých 21 tisíc korun, model Xs necelých 24 tisíc a pro Xs Max si připravte 30 tisíc korun. Právě u nejlevnější LCD varianty se dříve mluvilo o mnohem nižší ceně, která by byla pro zákazníky zajímavá. Takto je rozdíl mezi ním a OLED variantou (která jistě nabídne i jiné výhody) pouze 3000 korun.

Ve zprávě se také uvádí, že letošními modely zřejmě Apple dosáhne maximální velikosti obrazovky, aby se telefon stále dal považovat za zařízení do kapsy. V budoucnu se tedy zřejmě už zvětšování iPhonů nedočkáme a můžeme tak pouze hádat, zda se blíží éra skládacích telefonů.

2018-iphone-lineup-fb

Dnes nejčtenější

.