Zavřít reklamu

Značka Apple je velmi oblíbená kvůli své spolehlivosti, eleganci a jednoduchosti. Za všechny tyhle atributy si Apple většinou účtuje nemalou částku. Jak je to ale s oblíbeností značky Apple ve firmách? Připlatí si za kvalitu nebo jsou věrné lacinějším řešením? Na tyhle otázky chtěla znát odpovědi společnost Egnyte, která se zabývá ochranou dat a sdílením souborů. Ve svém výzkumu se zaměřila právě na výskyt Apple produktů ve firmách ve Spojených státech.

Společnost tedy v rámci výzkumu zpracovala 1600 TB dat z let 2017 až 2018 za účelem zjištění aktuálního trendu stolních počítačů ve firmách. Žádné velké překvapení se ale v tomhle případě nekonalo. Firmy jsou stále věrné mnohem levnějšímu Microsoftu a jeho operačnímu systému Windows, který se dle průzkumu vyskytuje na počítačích v 91% firmách, zbylých 9% patří MacOS.

Zcela jiný příběh je to mobilních zařízení, jelikož systém iOS je užíván v 79% případů, přičemž v 60% jde o iPhone. V žebříčku konkrétních nejčastěji používaných zařízení se v TOP 5 umístily pouze produkty Applu. Vůbec nejčastěji používaným mobilním zařízením se stal iPhone 7. Hned za ním iPhone 6s, iPad Air 2, iPhone 7 Plus a iPhone 6.

iPhony 7 a 7 Plus jsou stále velmi oblíbené:

Společnost Egnyte poznamenává, že v TOP 20 se rovněž nachází iPad Pro, iPhone 8 a iPhone X. Je však zcela logické, že cenově dostupnější zařízení jsou užívány častěji i vzhledem k četnosti obnovy mobilních zařízení ze strany firem. Jaká zařízení jsou častěji k vidění ve vašich firmách?

iphone-fb

Dnes nejčtenější

.