Zavřít reklamu

Pokud jste si v poslední zařizovali chytrou domácnost a snažili jste se jí vymyslet co možná nejekonomičtěji, nejspíš jste již zaslechli od produktech z řady TRÅDFRI, které má ve své nabídce švédský obchodní řetězec IKEA. Jedná se vesměs o chytré žárovky, které můžete ovládat pomocí HomeKitu například pomocí vašeho iPhonu. Jejich hlavní zbraní je pak jejich cena, která je v porovnání s konkurencí velmi příznivá. A právě tato řada smart hraček se podle všeho v říjnu rozroste o další věc.

Na světlo světa se dostal snímek, který podle všeho zachycuje interní produktovou databázi společnosti IKEA. Na snímku, který zveřejnil švédský technologický blog Teknikveckan, můžete vidět podle všeho chytrou zásuvku kompatibilní s HomeKitem. Ta by měla údajně stát 10 dolarů, tedy v přepočtu něco kolem 220 korun v základní verzi. Umožňovat pak bude nejspíš vypnutí a zapnutí proudu či určité načasování. Pokud si pak připlatíte dalších 5 dolarů, tedy zhruba 110 korun, k zásuvce byste měli dostat i dálkové ovládání, kterým ji půjde ovládat, pokud zrovna nebudete mít po ruce smartphone.

39945274_483397865459700_798231985632837632_n-660x880

Samozřejmě se v tuto chvíli nedá se stoprocentní jistotou říci, zda se jedná o reálné informace a nemůžeme si být jísti ani tím zda dorazí na český trh. Faktem však je, že produkty z řady TRÅDFRI jsou celosvětově vcelku oblíbené a tak by se IKEA mohla o jejich rozšíření pokusit ještě více. A právě nová zásuvka by jí v tom mohla pomoci. 

Věděli jste, že má IKEA i vlastní aplikaci, která vám má pomoci s výběrem nábytku přímo u vás doma?:

A co vy? Zkoušeli jste již produkty z řady TRÅDFRI, nebo dáváte raději přednost „ověřeným“ značkám na trhu se smart produkty? A pokud ani, jaký na vás udělala IKEA svými chytrými hračkami dojem?

ikea-tradfri-fb

Dnes nejčtenější

.