Zavřít reklamu

Jméno Warren Buffett jste již nejspíše někdy v minulosti ve spojitosti s Applem slyšeli. Pokud ne, tak vězte, že se jedná o v dnešní době již legendárního investora, který je znám svými přesnými odhady trhu. Už před pár měsíci provedla jeho firma další nákup akcií Applu, čímž se stal druhým největším akcionářem této cupertinské společnosti. Tím pádem na světě nenajdete mnoho lidí, které by nedávné oznámení finančních výsledků Applu potěšilo více. Vzhledem k tomu, že se díky nim opět zvýšila cena akcií společnosti a Apple překonal svou tržní hodnotou bilion dolarů, přibyla na Buffettově účtu také slušná suma.

Konkrétně vydělal těžko uvěřitelné 2.6 miliardy dolarů, a to za jediný den. Není tedy divu, že Buffett s investicemi do jablečné společnosti rozhodně nekončí. Zajímavé na tomto jednání je to, že historicky se vždy vyhýbal akciím technologických společností. Svými nedávnými kroky však ukazuje svou důvěru v Apple a jeho budoucí kroky. „Apple je neuvěřitelně silnou značkou pro spotřebitele. Jejich ekosystém je opravdu silný, mimořádně silný. Jste velmi, velmi, velmi uzamčeni v jejich ekosystému, minimálně psychologicky, pokud používáte jejich produkty.“ prohlásil Buffett v rozhovoru pro CNBC v tomto roce. A zřejmě i v této uzavřenosti ekosystému a jakési „povinnosti“ uživatelů vlastnit od Applu většinu jeho zařízení vidí investor sílu společnosti.

Warren Buffett je momentálně druhým největším akcionářem Applu.

Pro Apple se jedná o ideálního investora, jelikož není tak nepředvídatelný jako například Carl Icahn, který před několika lety investoval do cupertinské firmy 3,4 miliardy dolarů, ale nedlouho poté zase všechny své akcie prodal, jelikož se obával snahy Applu o průnik na čínský trh. Vzhledem k tomu, jak je většinou Buffett ve svých odhadech přesný, se dá očekávat, že ví co dělá a Applu se tedy nejspíše bude velmi dobře dařit i nadále.

Warren Buffett fb

Dnes nejčtenější

.