Zavřít reklamu

V sobotu 24. února otevřel své brány tolik očekávaný Apple Store ve Vídni, který je pro většinu obyvatel z České republiky a Slovenska nejbližší možností, jak navštívit kamennou prodejnu kalifornského giganta. Pokud se chystáte Apple Store navštívit, měli byste si přečíst pár řádků o zaměstnancích pracujících v kamenných prodejnách cupertinské společnosti.

Jejich laskavost má jiný účel

Základním aspektem dobrého zákaznického servisu je přátelský a srdečný přístup, nicméně zaměstnanci v Apple Storech využívají laskavost a pozornost k úplně jiným účelům. Zabraňují svým přístupem krádežím.

Apple Story nejsou označené štítkem, že je objekt hlídaný, ovšem to neznamená, že se jedná o snadný cíl. Z jablečného obchodu není snadné něco ukrást, protože pracovníci jsou vyškoleni tak, aby se věnovali každému zákazníkovi, který vstoupí do dveří, což je dobré jak z hlediska kvality zákaznických služeb, tak i potenciální zloději vědí, že Apple Store není snadný cíl.

Vaše heslo neznají

V zásadě k vašim heslům nemají přístup žádné webové služby, na které se registrujete, sociální sítě, ani technologické firmy. Pokud tedy potřebujete zjistit heslo například k Apple ID, v Apple Storu vám nikdo nepomůže. Kdyby totiž zaměstnanci cupertinské společnosti, nebo i jiné technologické firmy, znali vaše heslo (nebo jej mohli jednoduše získat), narušilo by to celý účel hesla. Jestliže chcete zjistit, jaké máte heslo, zkuste jít na webovou stránku Apple ID, nikoliv do Apple Storu.

Nejsou seznámeni s tajnými projekty Applu

Zaměstnanci Apple Storu sice pracují pro kalifornského giganta, což však neznamená, že jsou obeznámeni s nejtajnějšími projekty, na nich se v Cupertinu pracuje. O iPhonu X Plus tedy nevědí o nic víc než vy.

Pracovních v maloobchodních prodejnách se o připravovaných produktech dozví stejně jako vy až na oficiální konferenci.

Koncept iPhonu X Plus od iDropNews:

V Apple Storu není jednoduché pracovat

Vůbec není jednoduché dostat se do Apple Storu. Podle jednoho článku, který vyšel na serveru Business Insider v roce 2009, je snadnější dostat se na Harvardskou univerzitu než do Apple Storu. Jakmile se vám už podaří zaujmout na pohovoru, musíte podstoupit několikatýdenní přísné školení, až potom dostanete tričko s logem nakousnutého jablka.

Poznají, že lžete

Když vám spadne iPhone do vody, nevyplatí se zaměstnancům říkat, že přestal jít sám od sebe. Jakmile se totiž technici cupertinské společnosti dostanou do zařízení a uvidí, že je uvnitř mokrý, reklamaci vám stejně neuznají. Pracovníci Apple Storu dokonce zjistí, pokud jste si nechali vyměňovat displej od třetí strany, nebo jste jinak porušili záruku. Doporučujeme tedy, abyste byli upřímní ohledně vašeho problému, stejně se na to přijde.

Žádají, abyste si sjednali schůzku

Sice u nás v České republice ještě Apple Store není, avšak někteří z vás nyní budou jezdit do Vídně a někteří zase bydlí v zahraničí, kde je Apple Store na každém kroku. Jestliže potřebujete vyřešit nějaký problém, nejprve si sjednejte schůzku, než se vydáte do Apple Storu vyžádat si opravu či servis.

Chyba není vždy na straně zaměstnanců

Pokud máte problém s jablečným produktem, zřejmě obviňujete Apple, že za to může on. Ve většině případů je však opak pravdou. „Většinou se jedná o chybu uživatele,“ řekl jeden bývalý zaměstnanec Apple Storu. Možná nevíte, jak přesně zařízení používat, nebo jste udělali něco, čím jste zařízení neúmyslně pokazili. Ať tak či onak, buďte upřímní a uvědomte si, že za problémem můžete stát vy, nikoliv Apple.

Chtějí, abyste byli pokorní a chápaví

Zaměstnanci Apple Storu se snaží být přátelští a vstřícní ke každému zákazníkovi, který se chová slušně a pokorně. Jestliže však budete hrubí, nemusíte se setkat se vstřícností ze strany zaměstnance Apple Storu.

apple store zamestnanci fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.