Zavřít reklamu

Gene Munster, dlouholetý analytik, který se zabývá společnosti Apple, zveřejnil na svém blogu analytickou zprávu, ve které polemizuje nad budoucím růstem obchodů Apple Store. Dle jeho názoru jsou Apple Story významnou součástí budoucnosti Applu a díky tomu se jejich počet do roku 2023 zvýší na 600. Dále ve svém příspěvku uvádí, že navzdory relativně malému počtu Apple Storů v současné době, kterých je 511, dokáže společnost v porovnání s konkurencí prodat obrovské množství zboží.

„Růst nových Apple Storů bude i nadále pokračovat. Očekáváme, že jejich počet se do roku 2023 přehoupne přes 600. K dnešnímu dni jich je 511. Nejvíce nových obchodů vyroste v Číně, kde jich v současné době nalezneme kolem 50, a v Indii, kde se nové Apple Story začnou stavět do 6 měsíců. S více Apple Story logicky naroste i počet zaměstnanců. Současných 65 000 se za 5 let rozroste o dalších 15 000.“

Podívejte se na fotografie z nedávného slavnostního otevření Apple Store v Seattlu:

Ve své zprávě dále rozmýšlí nad dílčími prvky, které jsou důležité pro úspěch Apple Storu. Podle Munsterova názoru je Apple Store mnohem víc než jen místo, kam si přijdete pro nový jablečný produkt. Největší úlohu tak sehraje prý estetika, pozdrav, rada, podpora a inspirace. Pětistý Apple Store se prý otevřel v lednu letošního roku v Jižní Korei, toho s pořadovým číslem 600 se tak zřejmě na základě analytické zprávy dočkáme v Číně nebo Indii. Ačkoliv je vcelku pravděpodobné, že se pár Apple Storů otevře i v Evropě, nejspíš jich mnoho nebude a tudíž bychom s tím, že si Apple vzpomene konečně i na Českou republiku příliš počítat neměli. Ale kdo ví.

apple-store-palo-alto-fb

Dnes nejčtenější

.