Zavřít reklamu

Včera otevřel Apple v Kalifornii nový Apple Store. Konkrétněji ve čtvrti East Bay na okraji nákupního centra Broadway Plaza ve Walnut Creek. Tato část města je sídlem luxusních butik a také poboček technologických velikánů – například Tesly nebo Amazonu. Prvotní pohled na nový Apple Store umocňuje dobře designované venkovní prostředí, na které Apple v poslední době hodně sází. K hlavnímu vchodu vedou betonové cesty lemované stromy. Venkovní prostory nabízí i posezení v podobě dřevěných sedadel a stolů, které se stávají svým způsobem pro Apple typické, neboť je tahle kombinace k vidění už ve více než 100 pobočkách jak uvnitř obchodu, tak před ním. Apple má za to, že dřevo jakožto přírodní materiál návštěvníka uklidní a povzbudí soustředění na práci nebo učení.

Podívejte se na pořádnou nálož fotek ze slavnostního otevření:

Hlavní vchod, před kterým se nachází terasa z bílého mramoru, je vstupem do takřka 1400 čtverečních metrů velké hlavní haly, na jejímž druhém konci vás ohromí obrovský panel umožňující zobrazení obrazu ve vysokém rozlišení, který slouží převážně k propagaci produktů Applu. Na zeleň Apple nezapomíná ani uvnitř, před skleněnou stěnou jsou vysazeny stromky, u kterých se nachází posezení. Vypadá to dobře, ale japonské javory vysazené v nedávno otevřeném Apple Store v Seattlu jsou za mě lepší na pohled.

Nový Apple Store sídlí na straně nákupního centra, které je dobře viditelné z velmi frekventované křižovatky ulic Main ST. a Olympic Boulevard. Ani zde se výstavba neobešla bez nevole místních, podle kterých Apple svým obchodem podstatně mění vzhled okolí. Nákupní centrum Broadway Plaza vzniklo roku 1951 a je tak druhým nejdéle otevřeným nákupním centrem v USA. Tehdy se otevíralo s 38 obchody. Otevření nového Apple Storu provázel týden plný speciálních akcí, workshopů a prezentací.

Apple-Store-East-Bay-fb

Dnes nejčtenější

.