Zavřít reklamu

Jeden z nejpozoruhodnějších Apple Storů. Možná i takhle by se dala označit nová prodejna Applu, která byla otevřena v pátek v obchodním centru University Village v Seattlu. Apple v tomhle případě vsadil na moderní architekturu a nízkou střechu, trefa je to přímo do černého. Pobočka se otevírala o půl desáté místního času. Už před slavnostním otevřením se zde tvořily velké fronty a na šťastlivce, kteří přišli nejdříve, čekalo příjemné posezení na verandě, kam Apple umístil pro své zákazníky židle Adirondack dělané na zakázku.

Pro dostatek světla osadil Apple většinu bočních stěn budovy skleněnými panely o úhlopříčce 9 stop (téměř 275 cm), které navíc spolehlivě tlumí okolní ruch. V případě interiéru se společnost zaměřila na převážně na světle hnědou barvu. Pohlédneme-li na strop, můžeme si všimnout podlouhlých prken, kterými prostupují hliníkové pásy, jenž spojují nosné sloupy jak vně, tak uvnitř budovy.

Podívejte se na vnitřní i vnější prostory nového Apple Storu:

Velmi zajímavým designovým prvkem je japonský javor vysazený přímo v prostorách budovy. Nachází se uvnitř velké prosklené vitríny, která díky skleněnému stropu září přírodním světlem. U této „vnitřní zahrady“ jsou umístěny čalouněné lavice, které jsou pouze ve dvou Apple Storech, první byly v Apple Contai Centre v čínském Macau, který se otevřel o den dřív. V jednom z rohů hlavní lze naleznout i přírodní stěnu, kde Apple umístil nabíjecí doky, díky kterým si zde zákazník může své zařízení dobít. Samozřejmostí jsou i noblesní salonky určeny pro obchodní jednání.

Seattle-fb

Dnes nejčtenější

.