Zavřít reklamu

Apple dnes přes v devět hodin a třicet minut otevřel brány svého nejnovějšího kamenného obchodu Apple Store. Ten vyrostl na jedné z nejznámějších vídeňských ulic Kärntner Straße mezi obchody světoznámých módních značek jako je Louis Vuitton, Chanel, Versace, Gucci, Hermés a mnoho dalších. Apple se v dané oblasti stává jediným prodejcem spotřební elektroniky a dále tak potvrzuje svoji snahu stát se co nejvíce fashion brandem, místo klasického IT brandu.

Vídeňský obchod je pro drtivou většinu obyvatel z ČR/SR nejbližší možností jak navštívit kamennou prodejnu společnosti Apple a řada fanoušků pojala dnešní ráno jako událost, na kterou se dorazila podívat osobně. Před obchodem se tak pohybovaly hloučky fanoušků mluvících česky a slovensky, kteří čekali již od časných ranních hodin. Samozřejmě se mezi nimi pohybovali také obyvatelé vídně a všudepřítomní asiaté se svými fotoaparáty. Apple dodržel termín otevření na minutu přesně a první zákazníci mohli vstoupit do nejnovější prodejny Apple Store přesně v 9:30 a to za bouřlivého potlesku zaměstnanců v typických modrých tričkách s logem Applu.

28167275_10155141864616610_5168447891573642480_n

Samozřejmě jsme si tuto událost nemohli nechat ujít a tak se v galerii níže můžete podívat na fotografie z návštěvy zbrusu nového Apple Store, do které jsme se dostali jako jedni z prvních zákazníků a fanoušků po vystání opravdu neuvěřitelně dlouhé fronty, což nám zabralo zhruba dvě až tři hodiny. Podle našeho odhadu čekalo na otevření obchodu zhruba dva tisíce nadšenců. Samozřejmě dorazil i náš druhý magazín Jablíčkař.cz, na jehož fotogalerii se můžete podívat přímo zde. Pokud se do Vídně chystáte, pak je pro vás Apple Store otevřený každý všední den od 10:00 do 20:00, v sobotu pak od 9:30 do 18:00 a v neděli je stejně jako všechny ostatní rakouské obchody zavřený.

Při návštěvě nás zaujaly hned dvě zajímavé věci. První je platba přes speciální terminál, který lze popsat jako iPhone ve speciálním pouzdře, díky kterému lze platit například i kreditními kartami. Druhou zajímavou věcí je pak to, že se kurzy, které Apple pořádá ve svých obchodech, uskutečňují jak venku, tak i uvnitř. Například před malou chvílí jsme pozorovali malou skupinku zhruba deseti lidí, kteří pracovali s iPady Pro a zkoumali využití ARKitu.

apple store viden

Dnes nejčtenější

.