Zavřít reklamu

Koronavirus už hezkých pár týdnů sužuje oblast Číny a především konglomerátu Wu-chan, odkud se také začal šířit. Od konce loňského roku si vyžádal již přes 70 tisíc nakažených a 1700 obětí, což donutilo řadu čínských státníků podniknout drastické kroky k omezení nekontrolovatelného šíření. Podobná opatření se ale rozhodly zavést také jednotlivé společnosti, jež v zemi operují, což vedlo k hromadnému uzavírání veřejných objektů, kanceláří, továren i utlumení výroby. Ušetřeny nebyly ani obchody, které zrovna v případě Applu hrají poměrně velkou roli a jejich uzavření na společnost bude mít velký finanční dopad. Naštěstí se situaci pomalu vrací do normálu a po nedávném otevření 5 čínských Apple Storů se na seznam přidalo dalších 10 prodejen.

Je to teprve pár dní, co se znovuotevření dočkalo po poměrně dlouhé době 5 čínských jablečných obchodů. Ty sice fungují v omezené otevírací době, a to zhruba od 11 až 12 hodin dopoledne do 6 hodin odpoledne, ale i tak je vidět, že se situace mírně uklidňuje. Apple chtěl totiž podle oficiálního vyjádření nejprve zajistit bezpečnost zaměstnanců, nastavit jistá preventivní opatření a začít zákazníky testovat na koronavirus, také známý jako COVID-19. Zatím se však na seznam znovuotevřených obchodů přidává pouze 10 prodejen v určitých provinciích, a to konkrétně ve městech Čcheng-tu, Ta-lien, Kanton, Čching-tao a v Šanghaji.

Kdy přesně se otevřou brány dalších Apple Storů je zatím otázkou budoucnosti, ale soudě dle frekvence postupného otevírání veřejných objektů nejspíše zákazníci nebudou muset čekat dlouho. Konec konců, v provozu jsou již také kanceláře a kontaktní centra jablečné společnosti, tudíž to vypadá, že všechna potřebná opatření jsou již na místě. I tak se ale technologický gigant nepříznivému dopadnu nevyhne a příliš optimističtí nejsou ani analytici. Podle nich bude mít uzavření továren, byť dočasné, dopad na rychlost výroby a pokrytí poptávky. Tak či onak nezbývá než čekat, jak se situace vyvine a zda se jí podaří s nepříznivými okolnostmi nějak popasovat.

Dnes nejčtenější

.