Zavřít reklamu

Když se řekne Apple Store, jednou z věcí, které si po těchto slovech vybavíte, je Genius Bar. Tedy místo, na kterém se setkávají majitelé mající nějaký problém a experti z řad zaměstnanců Applu, kteří jsou zde od toho, aby tyto problémy řešili. Tento koncept v prodejnách Applu úspěšně funguje již několik let. Jak se ovšem ukázalo, původně to tak být vůbec nemělo, jelikož Steve Jobs byl vůči tomuto návrhu velmi skeptický.

Informace zazněla v podcastu Recode Decode, kde se o ní zmínil bývalý šéf retailového oddělení Applu, Ron Johnson. Když byl s myšlenkou Genius Baru poprvé seznámen, jeho reakce byla veskrze negativní.

To je ale stupidní nápad, nikdy to nebude fungovat!

Během podcastu se Johnson rozpovídal o tom, jak to v případě Genius Baru vypadalo. „Velmi živě si pamatuji ten den, kdy jsem za Stevem přišel a poprvé se mu zmínil o myšlence Genius Baru, jakožto konceptu pro Apple obchody. Jeho reakce byla strohá a negativní – „je to pitomost a nikdy to nebude fungovat“. Jobs dále pokračoval „… Rone, pravděpodobně máš ve finále dobrý nápad, je tu ovšem jeden zádrhel, kvůli kterému to prostě nemůže fungovat. Ještě nikdy jsem se nesetkal s někým, kdo by byl znalý v technologiích a zároveň pořádně uměl komunikovat s lidmi. Všichni to jsou geeci, takže to můžeš pojmenovat tak maximálně jako Geek Bar.

Johnsonovou reakcí byl protiargument, že dobová mládež vyrůstala v jiné době a jejich přístup k technologiím je podstatně rozdílný oproti tomu, jak to bylo za Jobsova mládí. Nenechal se tak negativním přístupem Jobse odradit a následující den přišel s vypsanou žádostí o registraci termínu „Genius Bar“. Jak to nakonec dopadlo všichni víme. Nějaký čas to trvalo, ale dnes je Genius Bar elementární součástí většiny Apple Storů.

the-genius-bar-serves-95000-customers-per-day-worldwide-thats-enough-to-fill-up-yankee-stadium-twice

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.