Zavřít reklamu

Měl to být krok, který Apple očistí od záměrného zpomalování starších iPhonů, protože jeho zákazníkům jasně naznačí, že jde společnosti v první řadě právě o ně. Bohužel se však částečně míjí účinkem. Zájem o levnou výměnu baterií, kterou Apple zavedl pro „provalení“ softwaru pro správu napájení, který může v některých případech snižovat výkon iPhonu, je totiž enormní a servisy, ve kterých výměna probíhá, jen stěží stíhají. Čekací doba se tak chtíc nechtít prodlužuje, čehož si všimla i společnost Barclays.

Analytická společnost Barclays zveřejnila zprávu analytiků ohledně dostupnosti náhradních baterií pro jablečné telefony. Začátkem února si analytici mysleli, že dostupnost náhradních baterií na výměnu se bude zlepšovat, nicméně momentálně to vypadá, že opak je pravdou.

Před několika týdny byla průměrná čekací doba okolo 2 až 4,5 týdne, přičemž se zároveň předpokládalo, že se čekací doba začne zkracovat. Stal se pravý opak a čekací doba se začala prodlužovat, momentálně musí zákazníci čekat na výměnu baterií v průměru okolo 3 až 4,5 týdne. Jeden Apple Store dokonce uvedl čekací dobu 9 až 10 týdnů.

Společnost Barclays zjistila, že se zvyšuje poptávka po výměně baterií u iPhonů 6 a 6 Plus, a tím pádem se prodlužuje čekací doba. Zároveň se analytická firma domnívá, že se kvůli výměnnému programu sníží roční prodeje iPhonů, protože jednak pořizovací cena letošních modelů bude vyšší a druhak zákazníci nebudou mít důvod upgradovat svůj telefon, když dostanou novou baterii, která navrátí výkon iPhonu zpět. Společnost Barclays však ještě podotkla, že 6,1palcový iPhone s LCD displejem, který by měl být za přijatelnější cenu, by mohl zákazníky k upgradu nakonec přesvědčit.

iPhone 7 battery replacement FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.