Zavřít reklamu

Jednou z nejlepších vlastností bezdrátových sluchátek AirPods je bezpochyby jejich skvěle vyřešené nabíjení. Stačí je totiž jen uložit do drobného pouzdra, chvíli je v něm nechat a volià, hudba může hrát další hodiny dál. Bylo by však takto řešené nabíjení použitelné i pro jiné produkty od Applu, řekněme třeba Apple Watch? Podle čerstvého patentu možná ano.

Jablečná společnost si před nedávnem zaregistrovala velmi zajímavý patent, pod jehož popisem si lze představit bezdrátové nabíjecí pouzdro právě pro Apple Watch. To by mělo alespoň podle nákresu vypadat jako podlouhlá krabička, která by měla v jedné části výkrojek pro tělo hodinek. To byste do něj jednoduše vložili a hodinky si dobili. Pásky, které byste kvůli nabíjení museli odepnout, byste si pak mohli uložit do druhé části pouzdra, které by nejspíše právě pro ukládání pásků, kabelů či různých podobných věcí sloužilo.

Skvělé řešení hlavně na cesty

Ačkoliv se může zdát toto řešení jako poměrně nešťastné, své využití by si tento produkt nejspíše u zákazníků přeci jen našel. Díky tomu, že je pouzdro uzavíratelné, by totiž mohlo sloužit i jako jakýsi ochranný kryt, do kterého si můžete své jablečné poklady schovat například při různých cestách. Vyloučeno však není ani to, že by mohla tato novinka sloužit i jako Power Banka, ze které byste si mohli dobít i svůj telefon či tablet. Otázkou však zůstává, jak velký akumulátor by byl schopen do malého těla Apple napasovat, aby byl tento produkt pro zákazníky zajímavý.

Pokud jste si však již začali na podobnou hračku brousit zuby, ještě chvíli přestaňte. Jelikož se totiž jedná pouze o patent, není v žádném případě jasné, že se tohoto produktu v následujících měsících či letech skutečně dočkáme. Jablečná společnost si totiž podobných patentů registruje každoročně opravdová kvanta a jen zlomek z nich se nakonec na pulty obchodů skutečně podívá. Ale kdo ví.

patent

Zdroj: Patently Apple

Dnes nejčtenější

.