Zavřít reklamu

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že Apple Watch zachránily mladou matku se synem po střetu s opilým řidičem. Dnes vám přinášíme příběh, jak FaceTime zachránil život jedné Američance. Jak uvádí BBC, žena jménem Opokua Kwapong dostala mrtvici během videohovoru přes FaceTime s její sestrou, která se jmenuje Adumea Sapong.

Kwapong žije sama v New Yorku, a proto si velice často volá se svou sestrou Sapong, která žije v Manchesteru, přes FaceTime. Sapong se však na Kwapong něco nezdálo. Poznamenala, že nemluví zřetelně a že její tvář vypadá jinak než jindy, a proto sestře řekla, aby si dala sklenici vody a nějaký aspirin. Kwapong však nebyla schopná ani zvednout sklenici vody, což bylo ještě více znepokojující.

Sapong byla docela rozrušená, a proto zavolala ještě další sestře, která pracuje jako lékařka. Zajímavé je, že Sapong tvrdila, že s druhou sestrou uskutečnila také konferenci, přestože FaceTime nepodporuje skupinové hovory, a tak je velice pravděpodobné, že použila pro další videohovor jiné zařízení.

„Myslela si, že zbytečně panikařím, ale zavolala jsem další sestře, která je lékařka. Udělaly jsme konferenci, aby slyšela, jak sestra mluví. Také řekla, že nemluví srozumitelně. Obě jsme jí tedy řekly, aby okamžitě vyhledala lékařskou pomoc.“

Kwapong pak zavěsila a vzápětí zavolala 911. V nemocnici prošla mnoha vyšetřeními a nakonec jí diagnostikovali mrtvici, která jí způsobila ochrnutí levé strany. „Není pochyb o tom, že mi FaceTime zachránil život. Pokud by si moje sestra nevšimla, že není něco v pořádku, mohlo to dopadnout úplně jinak,“ řekla Kwapong.

FaceTime je velice jednoduchá funkce pro videohovory a audiohovory, ale jak dokládá tento příběh, může i základní funkce jako FaceTime zachránit život. Na druhou stranu si však nebudeme dělat iluze o tom, že by to nezvládla ani jiná videochatovací aplikace.

facetime_everywhere_2x1

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.