Zavřít reklamu

Již mnohokrát jsme vás na našem webu informovali o tom, že se chytrým hodinkám od Applu podařilo svým majitelům zachránit jejich život. Ať už to byl nebohý surfař, který se vzdálil příliš daleko od pobřeží, či lidé, kteří trpěli nějakou nenápadnou chorobou, vždy to byly Apple Watch, které jim pomohly a částečně i zachránily život. A na podobnou notu navážeme i dnes.

Pokud jste na svém zápěstí někdy Apple Watch měli a hráli jste si s jejich bočním tlačítkem, nejspíše jste postřehli, že po jeho přidržení na vás krom možnosti vypnutí a zobrazení zdravotního ID vyskočí i tíseň SOS, přes kterou lze v případě nouze zalarmovat záchranné složky. Že je tato možnost u hodinek skutečným přínosem se před pár týdny přesvědčila i mladá americká maminka, která cestovala v autě se svým devítiměsíčním synem.

Čtyřiadvacetiletá žena cestovala se svým synem automobilem, když do ní náhle narazil opilý řidič. Jelikož byl střet obou automobilů poměrně tvrdý, utrpěla mladá žena poměrně vážná zranění, která ji podle všeho ohrožovala i na životě. Když si však chtěla z posledních sil zavolat pomoc, zjistila, že je její iPhone velmi daleko a jen tak na něj nedosáhne. Naštěstí však měla na zápěstí své Apple Watch, které již pár let používala na monitorování a koučing svého sportování, přes které byla schopna právě pomocí funkce SOS zalarmovat záchranáře.

Apple Watch Series 3

Syn vyvázl jen s oděrkami 

Záchranáři naštěstí dojeli poměrně rychle a jí i syna z automobilu vyprostili. Zatímco se synovi nic vážného nepřihodilo a z celého incidentu si přinesl jen pár modřin, matku čekal převoz do nemocnice, ve které si pár dní kvůli silnému otřesu mozku a dalším drobnějším poraněním, poležela. Vzhledem k tomu, jak celá nehoda vypadala, však mohli oba dopadnout daleko hůře. Asi se tak nebudete divit, že si své Apple Watch vychvaluje ještě více do nebes a raduje se z toho, že i z velké části díky nim vyšli oba z nehody poměrně dobře.

Jak tedy můžete sami vidět, funkce Tíseň SOS není v hodinkách vůbec špatná a v případě potřeby ji lze velmi jednoduše využít. Je však poměrně škoda, že je v našich luzích a hájích využitelná jen s iPhonem poblíž, přes který se veškerá spojení navážou. Kdybychom tu totiž měli možnost využívat 3. generaci Apple Watch s LTE připojením, mohla by být tato funkce ještě o něco větším přínosem. Nemuseli byste se totiž strachovat tím, že se váš iPhone při nehodě například rozbije. Snad se tedy dočkáme co nejdříve a volání skrze Apple Watch bez iPhonu si vychutnáme plnými doušky. Minimálně pro tyto případy by totiž rozhodně bodlo.

apple-watch-saves-mom-baby

Zdroj: shape.com

Dnes nejčtenější

.