Zavřít reklamu

Operační systémy iOS 17 a macOS Sonoma jsou nyní dostupné veřejnosti a přinášejí do FaceTime mnoho nových funkcí včetně 3D reakcí, které se objeví, když uživatelé provádí určitá gesta rukama. Tyto efekty však v některých situacích, například při online terapeutických sezeních, nemusí působit zrovna vhodně.

Jak upozornil server The Verge, existuje řada uživatelů, kteří se od aktualizace svých zařízení Apple na nejnovější verze příslušných operačních systémů potýkají s trapnými situacemi. Konkrétně tyto rozpaky způsobily nové funkce v aplikaci FaceTime. V operačních systémech iOS 17 a macOS Sonoma mohou uživatelé během videohovoru provádět gesta, jako jsou palce nahoru, dolů nebo srdíčka, a zobrazovat tak na obrazovce 3D emoji. Další gesta mohou za uživatelem zobrazit balónky, konfety a dokonce ohňostroj. Tyto efekty mají být samozřejmě zábavné, ale v některých vážnějších situacích nemusí být úplně vhodné.

Na sociálních sítích se objevily například zmínky o online terapeutickém sezení, na kterém klient při popisování svého traumatu provedl testu dvou vztyčených palců, a za ním se rozpoutal pestrobarevný ohňostroj. Některé platformy, které se věnují telemedicíně, již své klienty začaly upozorňovat na to, že by bylo dobré tyto efekty deaktivovat – ve výchozím nastavení jsou totiž aktivní.

Jak deaktivovat 3D efekty ve FaceTime

  • Zahajte videohovor.
  • Aktivujte Ovládací centrum.
  • Klepněte na položku videoefekty a deaktivujte možnost reakcí.

Pokud chcete 3D efekty deaktivovat na Macu, zahajte FaceTime videohovor, klikněte na ikonku FaceTime na liště v horní části obrazovky vašeho Macu a deaktivujte možnost reakcí. Reakce tak zůstanou vypnuté, dokud je stejným postupem znovu nezapnete. Stojí za zmínku, že reakce jsou k dispozici také ve FaceTime pro Apple TV s tvOS 17.

Dnes nejčtenější

.