Zavřít reklamu

Server Fast Company sestavil žebříček nejvíce inovativních firem na světě pro rok 2018, přičemž první příčku obsadil samotný Apple, což asi mnohé z vás příliš nepřekvapí. Cupertinská společnost se v loňském roce umístila na čtvrtém místě, ale v letošním roce vyskočila na špičku především díky iPhonu X a ARKit.

Fast Company vysvětluje, že jablečná zařízení jako AirPods, Apple Watch Series 3, ARKit a iPhone X se staly ve svých kategoriích nejlépe prodávanými produkty.

Apple byl dále oceněn za své ambiciózní softwarové a hardwarové projekty, konkrétně za vývoj čipů, kamer a dalších prvků. Apple se posunul do vedení také díky umělé inteligenci. Fast Company navíc tvrdí, že kalifornský gigant učinil velké obraty i navzdory obrovské konkurenci ze strany Googlu a Amazonu.

Fast Company ještě konstatuje, že Apple se v rámci umělé inteligence zaměřil na ochranu soukromí, tudíž většina procesů probíhá právě na samotném zařízení:

„Používá AI technologie, aby zajistil co největší životnost baterie iPhonu. Vzhledem k tomu, že se Apple rozhodl v rámci ochrany soukromí omezit množství informací, které shromažďuje a analyzuje v cloudu, dělá většinu svého AI přímo na zařízeních, nikoliv na masivních serverových farmách,“ pochválil Fast Company cupertinskou společnost.

V žebříčku se za Applem umístil Netflix, jehož následovaly firmy Square, Tencent a Amazon. V loňském roce byl lídrem právě Amazon, ale nyní spadl na páté místo. V první desítce se ještě objevily Patagonia, CVS Health, The Washington Post, Spotify a NBA.

Jestliže chcete zhlédnout seznam 50 nejvíce inovativních firem na světě, podívejte se přímo na stránky Fast Company.

Tim Cook laugh Apple Store FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.