Zavřít reklamu

V loňském roce se celosvětové dodávky notebooků narostly více, než se původně očekávalo. Především byly silné prodeje MacBooků, přičemž podle zprávy společnosti TrendForce, která se zabývá výzkumem trhu, získal Apple v loňském roce 9,6% podíl na celosvětovém trhu notebooků. Pro srovnání, v roce 2016 si Apple držel 8,3% podíl na trhu. Apple tím pádem předběhl Asus a stal se tak čtvrtým největším výrobcem notebooků, kdežto v roce 2016 byl na místě pátém.

unnamed-2

Podle analytiků společnosti TrendForce získá Apple 10,4% tržní podíl, a tím pádem podíl vzroste více než u ostatních značek. Velice dobře se podle společnosti prodával především upgradovaný MacBook Pro.

Společnost TrendForce tvrdí, že po celém světě se v roce 2017 prodalo 164,7 milionů notebooků, což je meziroční nárůst o 2,1 %. Očekávalo se, že meziroční nárůst bude pouze 0,7 %, neboť analytici se domnívají, že už žijeme v post-PC světě.

„V roce 2017 měla vedoucí postavení na trhu společnost HP, která zaznamenala značný nárůst, což vedlo k celkovému navýšení prodejů notebooků nad očekávání,“ uvedl analytik ze společnosti TrendForce Kuo-Han Tseng.

12palcovy Macbook 2017 FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.