Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že se společnost Broadcom neustále snaží vedení Qualcommu obměkčit lákavými finančními nabídkami a přimět ho k prodeji společnosti. Jeho nedávná nabídka za odkup Qualcommu totiž bylo velmi solidních 121 miliard dolarů. Ani s tím však nepochodí.

Podle nejnovějších informací se představenstvo Qualcommu jednohlasně shodlo, že novou nabídku odmítne. Cena 121 miliard dolarů totiž prý tohoto obřího výrobce čipů výrazně podhodnocuje, což je samozřejmě pro prodej takovéhoto rozsahu nepřijatelné. Podle dopisu, který Qualcomm Broadcomu odeslal, si totiž kupec neuvědomuje to, že je Qualcomm důležitým hráčem na poli 5G sítí.

Budoucí 5G sítě budou rozhodovat

Právě 5G modemy Qualcommu by totiž mohly hrát důležitý prim i ve  budoucím vývoji soudního sporu s Applem. Ačkoliv je totiž jablečná společnost rozhodnuta, že pro letošek objedná LTE modemy u konkurenčního Intelu, v následujících letech bude nejspíš donucena po příchodu 5G síte vzít Qualcomm na milost. Ten je totiž podle mnoha analytiků na výrobu této technologie nejlépe připraven, díky čemuž získá tuto lukrativní zakázku zpět. S tím však samozřejmě jeho cena výrazně vzroste. I kvůli tomu by tak byl prodej nelogickým krokem.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Broadcom v následujících týdnech rozhodne nabídku ještě o něco zvýšit či nikoliv. Jelikož se však v minulých měsících již několikrát k tomuto kroku rozhodl, vypadá to, že akvizici Qualcommu opravdu stojí a chce jej získat za každou cenu. Je ale ochoten cenu vytáhnout do takové výšky, která by Qualcomm uspokojila?

Qualcomm fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.