Zavřít reklamu

Začátkem listopadu jsme vás informovali o tom, že výrobce čipů Broadcom chce koupit konkurenční Qualcomm. Původně nabízel 105 miliard dolarů, respektive 130 miliard dolarů včetně 25miliardového dluhu. Znamenalo by to tedy, že Broadcom by za každou akcii Qualcommu zaplatil 60 dolarů v hotovosti a 10 dolarů ve svých akciích, přičemž částka 70 dolarů zahrnovala i 28% prémii k závěrečné ceně akcií Qualcommu ke dni 2. listopadu. Qualcomm však nabídku odmítl, ale Broadcom je neoblomný a zvyšuje akviziční nabídku na 121 miliard dolarů, respektive 146 miliard dolarů včetně zmíněného dluhu, a tím pádem by za jednu akcii zaplatil 82 dolarů.

Pokud by Qualcomm s nabídkou souhlasil, jednalo by se o doposud největší akvizici v technologickém sektoru. Broadcom doufá, že zvýšené nabídku už Qualcomm neodolá a odsouhlasí ji. Dosavadní CEO Broadcomu Hock Tan by byl po podpisu smlouvy nominován do rady Qualcommu.

Pokud by došlo k prodeji skutečně došlo, Broadcom by se tak stal třetím největším výrobcem čipů na světě, a to hned po Intelu a Samsungu. Hodnota akcií Broadcomu za uplynulý rok vzrostla o 60 %, zatímco u Qualcommu hodnota akcií klesá kvůli právnímu boji s Applem. Avšak krátce na to, co se začalo spekulovat o tom, že by Broadcom chtěl získat Qualcomm, cena akcií obou firem stoupla.

broadcom-qualcomm-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.