Zavřít reklamu

Jako obyčejnému smrtelníkovi, který vlastní iPhone X, a dál se o jeho vnitřnosti nezajímá, vás možná tato informace příliš zajímat nebude. Pokud ale patříte mezi jedince, kteří se v hardwaru vyžívají a rádi vědí, z jakých součástí je váš telefon poskládaný, bude se vám tento článek určitě líbit. Dnes si totiž ukážeme, jak zjistit, zdali má váš iPhone X LTE modem od Qualcommu nebo Intelu.

Jak zjistit výrobce LTE modemu?

Výrobce LTE modelu zjistíme podle čísel a písmen, které najdeme v podobě modelového čísla. Pro zobrazení modelového čísla musíme přejít do Nastavení. Zde poté otevřeme záložku Obecné. V Obecných rozklikneme první možnost – Informace a zde najdeme kolonku Model. V pravé části se nachází modelové číslo, na které musíme kliknout, aby se změnilo. Nově zobrazené číslo si zapamatujte a nyní se přesuňte do dalšího odstavce, ve kterém jsou zobrazeny rozdíly mezi LTE moduly.

Rozdíly v modelových číslech

iPhone X se vyrábí se třemi LTE moduly:

iPhone X A1865: Apple používá čip Qualcomm MDM9655 Snapdragon X16 LTE pro operátory CDMA (tzn. Verizon, Sprint,…) ve Spojených státech, Austrálii, Číně, Hong Kongu a na Novém Zélandu.

iPhone X A1902: Apple používá čip Qualcomm MDM9655 Snapdragon X16 LTE pro Japonsko.

iPhone X A1901: Apple používá čip Intel XMM 7480 pro operátory GSM v Česku (například Vodafone, O2, T-Mobile), Spojených státech (AT&T, T-Mobile), Kanadě, obecně Evropě, Singapuru, Jižní Korei, Malajsii, Filipínách, Spojených arabských emirátech, Jižní Africe, Argentině, Rusku a Mexiku.

Na konec vám ještě sdělím jednu zajímavost: společnost Cellular Insights provedla výzkum, ve kterém zjistila, že čipy od Qualcommu jsou o něco rychlejší, než ty od Intelu. Je to ale velice zanedbatelný rozdíl a jako obyčejný uživatel iPhonu X nemáte šanci poznat rozdíl.

iPhone X in hand front FB

Dnes nejčtenější

.