Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že se Apple obul v rámci dlouho trvajícího boje opět do Qualcommu a nařkl ho, že ve svých procesorech, které nyní používá například Samsung a Google, porušil minimálně osm jeho patentů. Na odpověď Qualcommu jsem však nemuseli čekat ani 24 hodin.

Qualcomm Apple nově zažaloval za to, že se u svých nových iPhonů dopustil hned několika porušení patentů. Konkrétně modely 8, 8 Plus a X podle něj porušují patenty tím, že jejich zesilovač je tvořen konstrukcí, která náleží podle patentové přihlášky právě Qualcommu. To však není všechno. Loňské modely prý porušují patenty kvůli svému napájení a napájení procesoru. Všechny “pluskové” modely navíc porušují patenty kvůli technologiím použitých pro duální fotoaparát a režim Portrét.

Je jasné, že dnešní kroky Qualcommu jsou jasnou odpovědí pro Apple, že se jeho patentové války nebojí a mají na něj též mnoho důkazů, které by mu mohly v následujících letech hodně zavařit. Vzhledem k povaze celého procesu je to však spíše výstřel do prázdna, za což se však dá bezesporu označit i včerejší jednání Applu. Těžko v tuto chvíli říci, kdy a zda vůbec se dočkáme u tohoto sporu konce a kdo z něj nakonec vyjde jako vítěz. Karty jsou zatím alespoň podle většiny odborníků nakloněny spíše Applu, Qualcomm však může ještě určitě něčím překvapit. Uvidíme.

apple vs qualcomm fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.