Zavřít reklamu

Právní bitva mezi Applem a Qualcommem ještě zdaleka nekončí. Qualcomm totiž podal další žalobu na Apple, tentokrát za to, že poskytuje Intelu jeho kód. Válka dvou technologických gigantů vypukla začátkem tohoto roku a pravděpodobně se ještě několik měsíců potáhne, přestože to chvíli vypadalo, že se společnosti vypořádají mimosoudně.

Qualcomm tvrdí, že Apple využívá bezprecedentní přístup ke kódu, aby pomohl společnosti Intel při vývoji konkurenčních čipů.

Výrobce čipů podal žalobu na cupertinskou společnost ve středu u Kalifornského státního soudu v San Diegu, a tím přilil olej do ohně v nekončícím soudním boji. Apple je zažalován za porušení smlouvy, která upravuje používání softwaru potřebného k tomu, aby čipy fungovaly s jinými komponentami mobilních telefonů a komunikovaly se sítěmi.

Začátkem tohoto týdne jsme vás informovali o tom, že Apple už nebude u dalších iPhonů a iPadů používat čipy Qualcommu. Celý spor však začal začátkem tohoto roku, kdy Apple zažaloval Qualcomm za to, že se zapojil do protisoutěžních patentových licenčních praktik. Požaduje po Qualcommu 1 miliardu dolarů za to, že si účtoval nepřiměřené licenční poplatky. Apple přestal vzápětí licenční poplatky platit, a tak zase Qualcomm podal žalobu na Apple, že neplatí licenční poplatky, přestože je jeho technologie srdcem každého iPhonu.

Qualcomm rovněž požádal Komisi pro mezinárodní obchod v USA, aby zablokovala dovoz některých iPhonů a iPadů, a ještě požádal Čínu, aby přestala vyrábět a prodávat iPhony.

intel apple fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.