Zavřít reklamu

Dokážete si představit, že byste za měsíční poplatek získali od Applu balíček “vše v jednom”, který by obsahoval každý rok nový iPhone, iPad či Mac a to i včetně zvětšené kapacity iCloudu či předplacené Apple Music? Že ano? Pak vás následující řádky nejspíš potěší. Analytik Horace Dediu je totiž přesvědčen o tom, že k tomu Apple pomaličku směřuje.

Analytikova teorie se opírá hlavně o to, že jsou příjmy Applu v různých částech roku kolísavé a zatímco si například před Vánocemi užívá obrovské zisky, začátky nového roku znamenají často velký propad. A právě to by mohlo Apple přimět k tomu, aby do své nabídky přidal právě balíček “vše v jednom”, který by obsahoval prakticky vše, na co si vzpomenete, za měsíční poplatek. Díky zavedení této možnosti by si totiž jablečná společnost krom peněz z prodejů zajistila i nepřetržitý tok peněz právě z plateb za předplatné.

Mělo by předplatné smysl?

I přesto, že se může zdát tato myšlenka jako poměrně zajímavá, má své nesporné mouchy. Když totiž pomineme fakt, že Apple již něco podobného v nabídce má (program pro upgrade iPhonu), mohlo by zavedení této služby do jisté míry snížit i možnost rozhodování zákazníků, který model pro ně vlastně cenu má a který zas ne. Jelikož by se jednalo o komplexní balíčky, nejspíš by nebylo možné s produkty v nich různě míchat a ponechat si například 2 roky starý iPhone a k němu používat nejnovější Mac a iPad.

A jaký názor byste měli na tuto službu vy? Myslíte si, že by byla přínosem a Applu byste měsíčně určité předplatné odesílali, nebo si raději kvůli vědomí, že se můžete rozhodovat prakticky jakkoliv pár set korun připlatíte? Určitě se o svůj názor podělte dolů do komentářů. Ani my v redakci se totiž nedokážeme shodnout, jaká cesta by vlastně byla ta správná. Na jednu stranu je totiž předplatné Applu “se vším všudy” určitě zajímavé, na druhé však svým způsobem svazující. Samozřejmě by však záleželo na tom, co vše by Apple v rámci svých balíčků nabízel a jaká pravidla by nastavil pro případný pozdější odkup.

macbook fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.