Zavřít reklamu

Dnes ráno jsme vás na našem webu informovali o tom, že je HomePod co se týče spotřeby energie mimořádně úsporný. Doposud jsme však příliš nevěděli, jak je vlastně jeho napájení řešeno, jelikož se na stránkách Applu žádné informace o tom, že by měl být nějaký speciální nabíjecí kabel součástí balení HomePodu, nenacházely. To už však díky podpoře Applu neplatí.

Server 9to5mac po informacích o napájení HomePodu zapátral a zjistil poměrně zajímavé informace. Chytrý jablečný reproduktor bude standardně napájen skrze klasický kabel zapojený do elektřiny. Ten bude Apple k HomePodu podle očekávání přibalovat do krabice a to přímo v barvě samotného reproduktoru. Kabel, který bude měřit dva metry, se dá od HomePodu bez problému odpojit, díky čemuž nebude problém kabel při jakémkoliv poškození vyměnit.

Ačkoliv není v tuto chvíli náhradní kabel na webu Applu k dispozici, dá se očekávat, že jej jablečná společnost do svého obchodu při zahájení prodejů 9. února přidá. Je poměrně pravděpodobné, že se dočkáme i jiných délek, díky čemuž by odpadly mnohým zákazníkům starosti s maskováním přebytečné šňůry.

Těžko v tuto chvíli říct, v jaké cenové relaci se budou samostatně prodávané kabely pro HomePod pohybovat. Vzhledem k ceně, kterou si Apple za HomePod účtuje, se však žádná přemrštěná částka očekávat nedá.

homepod-cable

Dnes nejčtenější

.