Zavřít reklamu

Apple včera vypustil první beta verze svých systémů, které jsou však zatím určeny pouze pro vývojáře. Apple začal v první beta verzi macOS High Sierra 10.13.4 upozorňovat uživatele na zastaralé 32bitové aplikace. Uživatelům se prozatím zobrazí pouze výstraha, nicméně budoucí aktualizace by mohla způsobit, že 32bitové aplikace nebude možné spustit. Pokud tedy vývojáři chtějí, aby uživatelé nadále používali jejich aplikace, budou muset modernizovat.

Apple uvedl, že prozatím nestanovil, kdy úplně zastaví podporu 32bitových aplikací. Předpokládá se však, že ukončení podpory nastane během tohoto, nebo dokonce příštího roku. Aktuální výstrahy v betě systému macOS High Sierra 10.13.4 mají uživatele upozornit, že jejich oblíbené aplikace přestanou v budoucnu fungovat, pokud je tvůrci nepřevedou na 64bitovou variantu.

Upozornění se prozatím zobrazují v systému, který mají k dispozici vývojáři. Ostatním uživatelům se začnou ukazovat až poté, co bude macOS 10.13.4 uveden do ostrého provozu.

Apple už minulý rok rozeslal vývojářům e-mail, aby je upozornil, že je nezbytné stávající aplikace převést na 64bitovou verzi a že nové aplikace, které chtějí nahrát do obchodu s aplikacemi, už musí být 64bitové.

macos high sierra fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.