Zavřít reklamu

Další týden, další beta verze – tedy alespoň tímto způsobem se jablečná společnost snaží vydávat vývojářské bety pro všechny své operační systémy. Včera jsme se dočkali vydání v pořadí již sedmé beta verze systému iOS 13, a jak již můžete očekávat, tak i zde se objevily nějaké novinky. V každé nové beta verzi dochází k opravě chyb a bugů a zároveň dochází k menším změnám, jako jsou například změny různých ikonek apod. O těch se v tomto článku tedy nedočtete, jelikož jejich počet změn čítá většinou několik desítek a s největší pravděpodobností dojde v další verzi k jejich dalším změnám. Pojďme se tedy společně podívat na ty největší novinky, které se v iOS 13 beta 7 nachází.

  • Pozadí složek je opět šedé, tudíž jsme se tímto krokem opět dostali o dvě bety zpět.
  • Pokud se pokusíte změnit vzhled systému v ovládacím centru, tak zjistíte, že došlo ke změně. Namísto nápisu Vzhled Dark: On/Off se nyní zobrazuje už pouze Tmavý režim anebo Světlý režim.
  • V aplikaci Zprávy lze opět jednoduše smazat přílohy. Stačí kliknout na malé „i“, a poté podržet prst na fotografii (či jiné příloze), a poté zvolit možnost pro smazání.
  • V aplikaci Mail si nyní můžete nastavit, jakým způsobem se bude aplikace vypořádávat s e-maily od blokovaných odesílatelů. Nově je můžete buď označit jako blokované a ponechat v doručených (výchozí nastavení), anebo okamžitě přesunout do koše.
  • Pokud se v aplikaci Fotky přepnete do sekce Všechny fotky, tak se náhledy fotek objeví v mřížce o šířce tři fotografie. V minulé beta verzi byla šířka pět fotografií. Pokud vám tato změna nevyhovuje, tak si samozřejmě pomocí gesta pinch-to-zoom můžete mřížku opět zvětšit.
  • Aplikace Najít se dočkala nové funkce, pomocí které můžete skrze váš iPhone pomoci kamarádovi, který ten svůj ztratil – stačí kliknout na tlačítko Help a Friend. Zároveň už v aplikaci Najít funguje oznámení, pokud došlo k nalezení vašeho zařízení.
  • V nové uvítací obrazovce aplikace Zkratky už nenajdete žádnou zmínku o Automatizaci. S největší pravděpodobností tak Apple s nasazením automatizací nikterak v blízké době nepočítá, což je opravdu obrovská škoda.
  • V neposlední řadě bylo také vylepšena synchronizace režimu Nerušit mezi Apple Watch a iPhonem. Synchronizace už by nyní měla probíhat naprosto správně.

Pokud se ptáte na otázku rychlosti systému, tak je z vlastní zkušenosti systém opět o něco rychlejší, než v minulé betě. Zrychlení se také dočkalo zobrazení menu, které vyvoláte pomocí 3D Touch. Ke zlepšení odezvy 3D Touche došlo již v šesté beta verzi, avšak v nynější sedmé beta verzi je odezva ještě o něco rychlejší. Stále jinak platí fakt, že aplikace fungují a běží naprosto skvěle, i když jsem se po dlouhé době setkal se zaseknutím aplikace Facebook, kterou jsem musel ručně vypnout a zapnout. Z tohoto bych asi ale úplně nevinil Apple.

Dnes nejčtenější

.