Zavřít reklamu

Ačkoliv jsme se měli dočkat zahájení prodeje chytrého reproduktoru HomePod zhruba zároveň se spuštění prodeje nadupaného iMacu Pro, Apple nakonec od svého záměru upustil a na pulty obchodů HomePod v prosinci neposlal. Podle jeho slov totiž potřeboval k jeho dokončení ještě pár týdnů navíc, tudíž se mu zdálo jako lepší řešení spustit prodeje až v prvních týdnech roku 2018. A právě tato událost se podle nejnovějších informací již za pár dní či týdnů uskuteční.

Podle zdroje z dodavatelského řetězce by měl mít Apple při zahájení prodejů nachystaný zhruba jeden milion kusů, které mu dodá jeho dodavatel Inventec. V následujících měsících pak dostane Apple od svých dvou dodavatelů dalších zhruba deset milionů kusů HomePodu, kterými by měl podle všech předpokladů prvotní poptávku bez větších problémů zasytit.

Zdroj však neprozradil pouze množství, se kterým vstoupí Apple na trh s chytrými reproduktory, ale také to, co zpoždění zapříčinilo. Na vině byl podle něj jak software, tak i hardware. V případě softwaru se však prý jednalo o detaily, z čehož vyplývá, že byl nejspíš daleko větší zádrhel v samotném hardwaru. Přesné detaily však zdroj prozradit odmítl.

Nedoplatí Apple na svou neohrabanost?

Vstup HomePodu bude pro Apple jistě významnou událostí, která by mohla do jisté míry ovlivnit i jeho další fungování. Trh s chytrými reproduktory totiž roste v posledních měsících nebývalou rychlostí a je vcelku pravděpodobné, že se do pár let stanou zcela běžnou součástí téměř každé domácnosti. Právě tady by však mohl Apple pohořet. Od představení HomePodu totiž již uplynulo dlouhého půl roku a zatímco někteří jeho fanoušci netrpělivě čekali, mnozí z nich raději sáhli po jiné a o poznání levnější alternativy od Amazonu či Googlu. Právě tyto dvě společnosti začaly před nějakým časem prodeje svých chytrých reproduktorů ještě více rozdmýchávat, když výrazně snížily jejich ceny. Těžko tak říci, zda se HomePodu podaří do tohoto rozjetého vlaku ještě bez větších problémů naskočit či jej bude spoustu následujících let spíše dobíhat.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.