Zavřít reklamu

Hra je určitě skvělý vánoční dárek, ovšem pro uživatele macOS nemusí být vždy tak úplně jednoduché nějakou vybrat. Ačkoli počítače od Applu jsou všeobecné známé tím, že pro hraní nejsou zrovna ideální, tak se paradoxně poslední dobou nabídka her pro Macy značně rozrůstá. Proto jsem pro vás vybrali ty nejnovější a nejlepší kousky, které pod stromečkem rozhodně neurazí.

F1 2017

I letos dorazila na naše Macy nejnovější závodní hra F1 2017, ve které společnost Codemasters nechala opravdu všechno. Hra je naprosto bezkonkurenční, a ani na PC byste nesehnali lepší titul ze světa spálených pneumatik. Oproti minulému dílu je F1 2017 vylepšena v mnoha detailech a přibyla i skvělá simulace opotřebení materiálu. Při hře tedy nejen závodíte, ale musíte také navíc neustále kontrolovat převodovku, motor a několik dalších součástek, aby byla formule vždy v té nejlepší kondici. Recenzi na loňský titul si můžete přečíst zde.

Yooka-Laylee

Pro ty, kteří rychlým kolům moc neholdují a raději mají tzv. „hopsačky”, je tady Yooka-Laylee od Team17. Hra má navázat na legendární sérii Banjo-Kazooie, která se před dvaceti lety setkala s velkým úspěchem. Yooka-Laylee se hraje ze třetí osoby a úkolem hráče je prozkoumávat prostředí, shromažďovat položky, řešit hádanky a porážet nepřátele. Prostě typická „relaxačka”.

Ark: Survival Evolved

Příběh hry začíná na tajuplném ostrově, kde se po několika dnech spánku probudíte jako osoba bez sebemenších vzpomínek na svou minulost. Cestu začínáte prakticky zcela nazí a vydáváte se do centra ostrova z něhož vychází okouzlující záře. Následně můžete získávat různé suroviny a začít stavět svou základnu, která vás bude chránit před hráči a živočichy. Optimalizace má své mouchy, jinak se ale hra opravdu povedla a jako dárek k Vánocům je ideální.

Everything

Hra Everything je skutečně zvláštní a před jejím první okusením jsem si myslel, že se jedná o další hru vhodnou tak akorát pro „youtubery”. Ovšem po deseti minutách hraní se můj pohled zcela změnil. Everything není jako všechny ostatní – je výjimečná. Přeměna v jakoukoli věc se může zdát jako naprostá blbost, ovšem význam tohoto titulu je daleko hlubší, než obyčené řešení atributních problémů. Ve hře vidíte jak je všechno propojeno se vším, a celé si to můžete interpretovat dle své libosti.

Hollow Knight

Další letošní „hopsačka” je hra Hollowe Knight, která je ovšem oproti Yooka Laylee daleko akčnější. Její příběh se točí okolo království, které v podzemních ruinách čeká na příchod svého Mesiáše. Srdce ovšem zaplesá nad úžasným výtvarným zpracováním, které se opravdu povedlo. Jedná se o další hru, která chytne a nepustí.

Hitman

V roce 2016 začaly postupně vycházet všechny epizody legendárního holohlavého vraha Hitmana a až v roce 2017 jsme je mohli vidět všechny pohromadě. Přesto, že se již jedná o rok starou pecku, pod stromečkem jistě potěší. Ve hře jste nájemný vrah, který má vždy za úkol někoho zabít a je jen na vás jakou cestu si zvolíte. Můžete oběť jednoduše zastřelit, otrávit, vyhodit do povětří, prostě jak se vám zachce.

Endless Space 2

Finální verze očekávané 4X strategie Endless Space 2 dorazila již v květnu a jedná se o opravdu poctivý kousek z dílny Amplitude Studios. Hráč dostane možnost objevovat krásu roztodivných světů a mimozemšťanů a vše si následně podmanit. Hra je postavena na 4 prvcích hratelnosti: objevování jiných planet, rozšiřování říše, extrakce surovin a destrukce soupeřů

Firewatch

Povedeným kouskem minulého roku byla určitě hra Firewatch, která nabízí velké drama z prostředí národního parku a její příběh je velmi smutný a citlivější hráči ho „ořvou.“ Autoři se ale opravdu snažili a tak si každý hráč oba hlavní hrdiny doslova zamiluje.

Observer

Observer nese úžasný hororový nádech a jejím příběhem se hráč prokouše velmi rychle. Svoboda slova ve hře neexistuje – žijete pod dohledem Velkého bratra a jeho poskoků. Příběh hry je situovaný do roku 2084 a budoucnost opravdu není růžová. Svět si zažil globální super ničivý konflikt, který zdevastoval většinu vyspělé civilizace. Z konce bude hráč možná mírně zklamaný, ovšem jinak hra poskytuje opravdu skvělý zážitek.

Obduction

Hra Obduction probouzí v hráčích velkou zvědavost a hádanky ve hře jen tak nepřestanou bavit. Hru začínáte na neznámém pobřeží, odkud se dostáváte dál prostřednictvím semínka bájného stromu. Ve hře možná trochu zamrzí slabší technické zpracování, které ale rozhodně není nějak fatální. Hra je zajímavá explorativní adventura ve které se nevyhnete ani mysteriózní atmosféře.

Mafia III.

Jako poslední jsem vybral všemi známý projekt studia Hangar 13 – Mafii III. Ta se oproti předchozím dvěma dílům sice moc nevyvedla, ovšem i tak nabízí skvělý herní zážitek. Díky hudbě a atmosféře, kterou hra nabízí se vžijete do role mafiána opravdu snadno. Radost však mohou překazit neustále opakující se situace a plytká pointa příběhu. Lhal bych ale, kdybych řekl, že jsem si při jejím hraní nebavil.

macos-hry-pod-stromecek-fb

Dnes nejčtenější

.